Witaj waga 90 kg : brzeg nie kamienisty czasem z pomostu a wedkuje tylko metod feeder lub czasami klasyczny feeder
1. Czy koniecznie musi być kombajn tzn siedzisko ze zintegrowanym podnóżkiem, może samo siedzisko wystarczy ?
2. Startujesz w zawodach ?
3. Jaki budżet ?
Ogólnie kombajn to klocek ciężki w transporcie, jeśli nie musimy maksymalnie wystawać się do przodu (bat/tyczka) by zyskać na zasięgu, a brzeg mamy umiarkowanie spadzisty - to odpowiednie krzesło/fotel/siedzisko bez podnóżka jest wystarczająco komfortowe. Nadal mamy nogi pozwalające na montaż akcesoriów, nadal dzięki regulacji wysokości możemy rozstawić się na skosach/kamieniach a jeśli zdecydujemy się na wariant z oparciem - możemy w oczekiwaniu na branie dać odetchnąć kręgosłupowi (się oprzeć) albo zwyczajnie przyleniuchować.
Ujmę to tak - jeśli spławik nie jest wiodącą metodą (zbędne kasety i pojemniki w siedzisku) to wg mnie warto postawić na wariant z demontowalnym podnóżkiem i spojrzeć w stronę foteli :
- cuzo + podnóżek
- preston monster feeder chair + podnóżek
Jeśli czasem wchodzi w grę spławik:
- browning feeder chair + podnóżek (ma siedzisko jak w koszu, kasetę na zestawy, w pełni regulowane nogi) daje możliwość montażu podnóżka i stosowania zestawu jak pełnoprawny kosz. -> mam ten poddupnik i sobie chwalę

Jeśli koniecznie ma być kombajn to warto żebyś doprecyzował budżet. Sporo tu konstrukcji w cenach od 700zł do kilku tysi. Z tych tańszych i niezłych :
- fajny kompaktowy jest traper ultra competition 81049 (kaseta na zestawy, 3 szuflady oraz spora komora na szpej)
- trochę masywniejszy copmpact tx2 za to bardziej ubogi
- Jaxon AK-KZE101 - j/w. + extra kaseta
Wszystkie wymienione przeze mnie pozycje (za wyjątkiem prestona) są na nogach fi 25mm i spokojnie utrzymają Twoją wagę, dodatkowo zamontujesz do nich tani osprzęt jaxona/robinsona/trapera/jenzi/behra/mistrala... jak i droższy prestona. Do fotela prestona będzie pasował wyłącznie osprzęt prestona/koruma, który tani nie jest ale nie ustępuje wymienionym wyżej.