Kiedyś Fujitsu, później Fujishi... Brand, kraj pochodzenia: Chiny 
Zgadza się kiedyś Fujitsu ale z tego co słyszałem powstał konflikt odnośnie używania tej nazwy i powstało Fujisi, nie wiem skąd u Ciebie ta informacja odnośnie chin bo na mojej wędce jest wyraźnie napisane Made in Japan.
Fragment oświadczenia polskiego właściciela marki:
"Oferujemy produkty drogie, najwyższej jakości produkowane w Japonii, średnie pochodzące z Korei i ekonomiczne wytwarzane w Chinach. Jednak jakość nawet tych tańszych już dystansuje konkurencję i nie jest masówką".
Bardzo, bardzo chciałbym wierzyć w te japońskie wędziska. Polska firma rejestruje znak towarowy, po czym zleca japońskiej firmie produkcję wędzisk, które swoją jakością doprowadzą do nerwicy właścicieli firm od lat obecnych na rynku światowym, i nakleja na te kije naklejki... hm, ambitnie. Tak właśnie działa 99% firm związanych z wędkarstwem. Winszuję z całego serca, szczerze.
Nie ma cudów, rynek weryfikuje i cenę, i jakość, dobry sprzęt sam się obroni. I wypłynie. Nie miałem w ręku żadnego wędziska tej firmy, fakt. Nie zanosi się na zmianę, szczególnie gdy ktoś wali taki tekst: "Jednak jakość nawet tych tańszych już dystansuje konkurencję i nie jest masówką"
Dlaczego o tym sprzęcie tak cicho? Przecież to skandal! Gdzie dziesiątki zadowolonych użytkowników? Gdzie testy i opisy? Gdzie szloch uznanych firm? Uważasz, że polscy wędkarze robiliby sobie na złość, nie kupując tak wspaniałego sprzętu? Zbyt dużo pytań.
Powtarzam, bardzo się cieszę, że jesteś zadowolony ze swoich wędzisk. Ufam też, że masz na tyle wiedzy i doświadczenia, że jesteś w stanie porównywać konkretny sprzęt i wyciągać stosowne wnioski.