Autor Wątek: Co byśmy zmienili, co nas drażni na forum SiG  (Przeczytany 77489 razy)

Offline deST

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 45
Odp: Co byśmy zmienili, co nas drażni na forum SiG
« Odpowiedź #135 dnia: 30.10.2016, 19:37 »
            Niby to oczywiste ( nie dla wszystkich ), ale ja dodał bym punkt do regulaminu , aby zamieszczane posty nie odbiegały od tematu wątku.
Podam przykład: Zaglądam do tematu Ciekawe oferty wędkarskie a tam ponad 30 postów na temat sklepu z Gozdawa. ( nie można tego pisać w temacie Recenzje sklepów/ Gozdawa ?)
           Podobnych przykładów mógłbym wskazać jeszcze dużo. Niby są od tego moderatorzy, aby wyłapywać takie niepotrzebne posty, przenosić do odpowiedniego wątku, ale kiepsko to niektórym wychodzi.

To mnie drażni na SiG, a jeszcze bardziej jak takiego nie związanego z tematem posta pisze moderator :facepalm:

ProBono

• Gość
« Odpowiedź #136 dnia: 30.10.2016, 19:43 »
Fakt faktem że to jest wkurzające ale wszystkiego na moderatorów nie można zalać. Moderatorzy mają pełne ręce roboty a popularność tego forum rośnie wiec i tym samym liczba użytkowników, która jest niewspółmiernia z liczbą moderatorów.

Offline MarioG

• Ekspert
  • Reputacja: 312
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #137 dnia: 30.10.2016, 20:07 »
            Niby to oczywiste ( nie dla wszystkich ), ale ja dodał bym punkt do regulaminu , aby zamieszczane posty nie odbiegały od tematu wątku.
Podam przykład: Zaglądam do tematu Ciekawe oferty wędkarskie a tam ponad 30 postów na temat sklepu z Gozdawa. ( nie można tego pisać w temacie Recenzje sklepów/ Gozdawa ?)
           Podobnych przykładów mógłbym wskazać jeszcze dużo. Niby są od tego moderatorzy, aby wyłapywać takie niepotrzebne posty, przenosić do odpowiedniego wątku, ale kiepsko to niektórym wychodzi.

To mnie drażni na SiG, a jeszcze bardziej jak takiego nie związanego z tematem posta pisze moderator :facepalm:
Jakby moderatorzy kasowali każdą wypowiedź która w jakimś tam stopniu odpływa od tematu głównego to też byłby płacz.
A tak wszystko toczy się swoim życiem. A w zasadzie posty o Gozdawie dotyczyły promocji jaka jest w tym sklepie więc poniekąd jakby nie patrzeć związane były z tematem.
 :P

Mario
Mazovia Fishing Team

Offline Michał Mikuła

• Ekspert
  • Reputacja: 118
    • Galeria
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #138 dnia: 30.10.2016, 20:24 »

Jakby usuwać wpisy nie do końca związane z tematem postu to dużo ciekawych rzeczy by się nigdy nie pojawiło na forum.
Michał

Karp: 11 kg; 10 kg
Leszcz: 55 cm - 2,7 kg
Jesiotr - 105 cm
Karaś srebrzysty: 32 cm
Lin: 43 cm

MrProper

• Gość
« Odpowiedź #139 dnia: 30.10.2016, 20:25 »
Fakt faktem że to jest wkurzające ale wszystkiego na moderatorów nie można zalać. Moderatorzy mają pełne ręce roboty a popularność tego forum rośnie wiec i tym samym liczba użytkowników, która jest niewspółmiernia z liczbą moderatorów.

Co oznacza że nie jest tak źle  :) ;) jak by się wydawało :)

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2218
  • MFT
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #140 dnia: 31.10.2016, 12:05 »
Forum to jest forum, nie skoroszyt z hasłami. Dyskusje toczą się na różne tematy i jak to w rozmowie z tematu A przechodzi się na temat B. Jeśli temat B zaczyna dominować i jest istotny, zostaje on wydzielony. Jeśli nie, taki drobny offtopic zostaje.

Czy, dlaczego, jak i kiedy - to już decyzja szanownej moderancji :P
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Offline Kafarszczak

• Ekspert
  • Reputacja: 164
  • Ważne, aby uwierzyć w moc zanęty i przynęty! :)
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #141 dnia: 31.10.2016, 12:30 »
Ah Ci moderatorzy :P :P :P
Krzysztof

Offline matchless

• Ekspert
  • Reputacja: 356
  • Ulubione metody: tyczka
« Odpowiedź #142 dnia: 31.10.2016, 12:54 »
Trzeba wziąć pod uwagę, że niektóre wpisy są ze sobą powiązane. Pisząc na temat X można rzecz jasna posłużyć się różnymi przykładami. Ja, wielokrotnie opisując zestawy spławikowe czy podejmując temat dotyczący spławika odwołuję się do przykładów z gruntu czy innych metod. Czasami temat trąca o sprawy ichtiologii, meteorologii a nawet ideologii. Czy w związku z tym, należy wydzielać temat o pogodzie, jeśli ktoś wtrąci, że wiatr i dryfy wodne mają wpływ czy znaczenie w łowieniu odległościówką? Myślę, że nie. Oczywiście, że wyraźny offtop nie służy wątkowi i należy tutaj podjąć interwencję lub w przypadku dłuższego kontynuowania wątku, który zmierza w innym kierunku - należy wydzielić inny temat. Trzeba wziąć jednak pod uwagę fakt, że dyskutują ludzie, moderatorzy są od utrzymania porządku ale nie chcemy też wprowadzać tutaj niepotrzebnej, nadgorliwej dyscypliny i usuwać czy przenosić każdego postu, który wydaje się nam odbiegać od właściwego tematu. Granica w tym wypadku jest niestety bardzo ruchoma.
Grzegorz

Offline Tono

• Reputacja: 22
  • Ulubione metody: trotting
« Odpowiedź #143 dnia: 08.11.2016, 19:13 »
Jest opcja na forum "zgłoś do moderatora".
Dzisiaj chciałem coś zgłosić, wkleiłem wpis i nacisnąłem enter, aby przeskoczyć do następnej linijki i pisać dalej, a to wklejone poszło sobie do moderatorów.
Nie można tego ustawić tak jak wpisy wiadomości, żeby enter jej nie wysyłał.
Wnerwiłem się jak przy spince na rybach :)

Offline kop3k

• Ekspert
  • Reputacja: 320
  • Amat Victoria Curam
    • Galeria
  • Ulubione metody: gruntówka + sygnalizator
« Odpowiedź #144 dnia: 08.11.2016, 19:15 »
Dzisiaj chciałem coś zgłosić, wkleiłem wpis i nacisnąłem enter, aby przeskoczyć do następnej linijki i pisać dalej, a to wklejone poszło sobie do moderatorów.
Popraw technikę ;)

Offline Tono

« Odpowiedź #145 dnia: 08.11.2016, 19:24 »
Popraw technikę ;)

Dzięki za poradę, mniej entera będę używał, a bardziej kierunkowy hol strzałkami (góra, dół, prawo, lewo) :)
Gra słów :P

Offline Syborg

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 983
  • Ulubione metody: spinning
« Odpowiedź #146 dnia: 08.11.2016, 20:10 »
Tomku, nic nie stoi na przeszkodzie, żebyś zgłosił daną sprawę, pisząc bezpośrednio do jakiegokolwiek moderatora.
Nikt nie zostawi Cię bez pomocy, spoko ;)
Jacek

Offline Tono

« Odpowiedź #147 dnia: 08.11.2016, 20:30 »
Tomku, nic nie stoi na przeszkodzie, żebyś zgłosił daną sprawę, pisząc bezpośrednio do jakiegokolwiek moderatora.
Nikt nie zostawi Cię bez pomocy, spoko ;)
Odechciało mi się.
Tak właściwie wpisałem, bo może dałoby się poprawić.

Wiem, że mogę przez PW do moderatora, tylko jak tu wybrać właściwego :)

Ps.
Wpisałem się w temat o pellecie na spławik i nikt nie chce pomóc, a ja taki chłonny wiedzy jestem :'(

Offline Morgoth13

• Ekspert
  • Reputacja: 163
« Odpowiedź #148 dnia: 28.01.2017, 16:59 »
Ja bym poprosił o to by nie pojawiały mi się posty Kamila bo zbankrutowałem :D
Pozdrawiam
Mirek

Offline psemo

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 4
« Odpowiedź #149 dnia: 29.01.2017, 23:43 »
Proponuję wprowadzenie zakazu umieszczania zdjęć przy cytowaniu wypowiedzi.
A może można zrobić aby z automatu nie załączały się zdjęcia przy cytatach?
Wg mnie robi się bałagan gdy ktos wstawi kilka fotek, a później kilka osób cytuje ten post wraz ze zdjęciami.
Przemo