Zauważyłem wcześniejsze wpisy na powyższy temat, ale postanowiłem odświeżyć temat w osobnym wątku.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
[/quote]
Jean72 używanie zwykłych podpórek do tego w Anglii jest niestosowne i grozi banem.
A tak serio to podpórki mają różne uchwyty, mocowania, i nie są gładkie co bardzo utrudnia odwijanie i zwijanie w odróżnieniu do Distance sticków do tego przeznaczonych. Sam próbowałem robić to na zwykłych podpórkach w kwietniu tego roku, spytaj Lucjana ile kur..... poleciało

a i tak nie przeniosłem odległości na 3 wędki.
Z odpowiednimi kijkami i odrobiną wprawy odmierzysz 100 metrów i przygotujesz się do rzutu w jakąś minute.
[/quote]
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Trochę na rynku przybyło tego typu kijków, można oczywiście próbować rękodzieła, ale nawet ja nie jestem pewny efektów samoróby...
Jest to pewny wydatek, ale jeśli chcemy być na 100% powtarzalni w lokalizacji naszych zestawów, to będzie trzeba znowu uchylić przegrodę portfela

. Chciałbym sezon 2017 poświęcić na odrzańskie próby złowienia brzany, tak więc dokładność zarzucania będzie miała duże znaczenie.
Jeśli jesteście już posiadaczami w/w "pałeczek" to podzielcie się podstawowymi opisami z ich użytkowania. Poniżej wrzucam pierwsze lepsze przykłady z neta: