Sylwek w tym roku musi siaść duzy kurczątko !
Witam
Maciek ja też mam taką nadzieję, że sobie połowię na nowe przynęty i siądzie jakieś większe kurczątko

Powiem tak, byłem raz na zalewie. Oczywiście woda PZW, posiedziałem trochę, ale brały same nie wielkie zarybieniowie karpie. Takie świąteczne. Wstyd było je łowić. Więc szybko zawinąłem się do domu, żeby nie robić sobie obciachu. Zdjęć też nie robiłem tym karpiom, bo obciach i żaden to wyczyn. Poczekam trochę aż wędkarze, tzn tubylcy część wyłowią, reszta się rozejdzie po zalewie i wtedy dopiero zacznę łowić te większe karpie. Na razie to tylko rzeka, przepływanka.

A teraz ostatnie moje zakupy, raczej kilka ale przedstawie je w jednym poście. Pelety Chytil, Dip skunska, podajniki Korum.

Poprzekładałem przynęty do pudełek po kulkach z Solara, które mi zostały po wyprzedaży przynęt. Oznakowałem.

Fartuch browlinga. Tym razem, zawodniczy, nowy model. Nogawki na zatrzaski. Super!

Łowiąc szybkościowo nie wielkie ryby, nie uflogamy spodni od śluzu ryb. Test już przeszedł i jestem z fartucha zadowolony! Po zdjęciu fartucha nie będę wyglądał jakbym się spu*ścił na rozporek

Kolejne zamówienie od e-fishing.pl polecam sklep! Może asortyment nie za wielki, ale to co jest mi potrzebne jest

Tzn. Zamówiłem dwa słoiki kukurydzy, słoik ciecierzycy i słoik łubinu. Dip czosnkowy oraz chrupki miód i czosnek. Super!

Pellet Premium Red Halibut - 2mm - Coppens - 2 kg. Pellet Premium Red Halibut - 4,5mm - Coppens - również 2 kg.

Pellet Coarse Feed - 2mm - Coppens - 6 kg, tego wziąłem więcej. Pellet Coarse Feed - 4,5mm - Coppens - 2 kg.

Gratis - 2 kg zanęty Lorpio! Także widzicie. Wysyłka gratis przy zamówieniu na 150 zł, jeszcze dostałem zniżkę 5 % jako nowy klient, no i tą zanętę gratis

oczywiście na przesyłkę z Cieszyna czekałem tylko 1 dzień. Jeszcze raz polecam.

Pellety już przesypane, szczelnie zamknięte i schowane do szafki w ciemne miejsce.

Kolejne zamówienie, tym razem z allegro. Siatka do ważenia ryb Trapera.

I też dostałem gratisy

w postaci katalogu, dwóch nalepek i długopis

Co zamówienie to gratis

Jak nigdy.

Siatka po otwarciu prezentuje się tak. Można zrobić zdjęcie ryby na tej siatce.

Można rybę zważyć w tej siatce, no i oczywiście później wypuścić. Siatka jest ogumowana, także śluz z ryb nie zostaje na siatce, można ją sobie potem wypłukać. Powiem wprost - takiej siatki właśnie potrzebowałem!

No i pojechałem na bazary, kupić sobie nowy koszyk, oczywiście ten większy na grzyby, bo tamten stary już za mały na moje zbiory

. A że byłem na targu, tak też zakupiłem przy okazji kukurydzę. 2 odmiany. W tym większym koszyku 15 kg i w tym mniejszym 8 kg. Także cena tej kukurydzy za 1 kg to tylko 1 zł! Prawie darmo

Oczywiście zamówiłem sobie jeszcze worek - czyli 25 kg i na wtorek będę gotowe do odebrania

Cena także wyniesie 1 zł za 1 kg. Czyli 25 zł za 25 kg kukurydzy, ale tym razem ma być koński ząb. Bardzo duża kukurydza, którą gościu mi obiecał.

Tak się prezentuje jedna. 15 kg.

Druga odmiana. 8 kg.

I woblerki, 3 Rapala i 3 Salmo.

Także to byłoby na tyle, z moich ostatnich zakupów
Pozdrawiam