Autor Wątek: Łowisko - Sielska Woda  (Przeczytany 4753 razy)

Offline pawel899

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 32
  • Ulubione metody: feeder
Łowisko - Sielska Woda
« dnia: 02.05.2017, 13:22 »
Witam!
Jako że zlot zbliża się wielkimi krokami, a na forum nie znalazłem wątku poświęconego miejscu w którym się spotykamy postanowiłem napisać kilka słów od siebie, niektóre informację zasięgnąłem również ze strony www.sielskawoda.pl  oraz facebooka https://www.facebook.com/sielska.woda
Sielska Woda- obiekt o powierzchni ok. 10 hektarów z czego 4 hektary to łowisko specjalne. Obiekt powstał w 2011 roku.
Łowisko- składa się jakby z dwóch części, część główna oraz dwa kanały.

Rybostan - myślę, że na łowisku króluje jesiotr, jest spora liczba karpia (największy złapany jakiego widziałem ok. 13 kg), karaś, leszcz, amur ,sandacz i niestety sumik karłowaty(którego oczywiście nie wypuszcza się do wody)-wypisałem tutaj gatunki które złowiłem bądź widziałem na żywo.
Co do przynęt sprawdzają się przede wszystkim śmierdziuchy. Jesiotry bardzo dobrze reagują na przynęty w kolorach fluo zarówno pływające jak i tonące.
Opłata za wędkowanie wynosi 10 zł/ dzień (2 wędki), wędkowanie nocne chyba do dogadania z właścicielem (jeśli się mylę proszę mnie poprawić).

Na łowisku wymagane są: haki bezzadziorowe, mata, środek odkażający, i oczywiście podbierak.

Teren rekreacyjny - kąpieliska, piaszczyste plaże, place zabaw, trampoliny, salony gier, bilard, siłownia. W okresie letnim zamki i zjeżdżalnie dmuchane.
Na terenie obiektu znajdują się również miejsce na ognisko, ogólnodostępne toalety oraz natryski.
Obiekt posiada również domki noclegowe, na wyposażeniu domku jest wszystko co potrzebne do funkcjonowania-kuchenka elektryczna, czajnik, sztućce, szklanki, kubki, talerze, garnki (ze sobą trzeba przywieść jedynie ręcznik).

Bar - w barze można dostać zimne napoje, kawę, herbatę. Jedzenie: zapiekanki, frytki, ryby, zupy, oraz różnego rodzaju posiłki w zależności od dnia oferta jest różna.

Obiekt jest monitorowany, parking jest w cenie wejścia.

Tyle ode mnie. Jak jest ktoś kto jeździ coś chce dodać poprawić to oczywiście zapraszam.

Myślę, że warto również publikować w tym wątku swoje wyniki z łowiska :)

Offline maciek_krk

• ⚡⚡⚡⚡⚡
  • Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 520
  • Ulubione metody: waggler i feeder
Odp: Łowisko - Sielska Woda
« Odpowiedź #1 dnia: 02.05.2017, 14:00 »
Paweł, dzięki za uwagi! :thumbup:
Bardzo przydatne informacje.
Pozdrawiam,
Maciek

Offline alisowski

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 73
  • Ulubione metody: tyczka i feeder
« Odpowiedź #2 dnia: 02.05.2017, 15:19 »
A po drugiej stronie drogi w woreczkach pewien specyfik którym właściciel karmi ryby. Jeżeli się poprosi da na pewno. To info dla startujących w zawodach. :) :fish: :fish: :narybki:
Andrzej Lisowski

Offline Maro81

• Ekspert
  • Reputacja: 60
    • Drennan
« Odpowiedź #3 dnia: 02.05.2017, 23:28 »
Jesiotry biorą na czerwone kulki trapera o smaku 🍓. To info dla  startujacych w zawodach.