Autor Wątek: PZW 2025  (Przeczytany 12482 razy)

Offline Michał N.

• Ekspert
  • Reputacja: 702
  • Ulubione metody: waggler i feeder
Odp: PZW 2025
« Odpowiedź #120 dnia: 09.01.2025, 20:21 »
Mam takie pytanie,czy w waszych okręgach opłaty może przyjmować tylko skarbnik i tylko w siedzibie koła.Liczę na rzetelne odpowiedzi ważna sprawa.

U mnie tak  jest.
Okręg mazowiecki.

Swoją drogą ,w tym roku 25 lat,jak należę do Związku. Leci ten czas. Każdy rok opłacony. Żadnego sezonu karta "nie zwróciła się" i jestem z tego dumny.

Ciekawa zmiana w regulaminie ,można zabrać "tylko" 24 szt.drapieżnika łącznie : szczupak,sandacz ,boleń.
Jak to zostanie niby wyegzekwowane ? Tego nikt nie wie,ale jest to dobry powód,by w następnym roku zmniejszyć przydział zarybienia,wszak wprowadzono limit roczny,ludzie mniej ryby wezmą...

Offline Semit

• Ekspert
  • Reputacja: 148
  • Tomek
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #121 dnia: 09.01.2025, 20:40 »
A u mnie tak nie jest, też okręg mazowiecki. W tamtym roku płaciłem w sklepie wędkarskim w Markach, dwa lata temu w Zegrzu też w sklepie wędkarskim, a trzy lata temu w sklepie nad Kanałem Żerańskim w Kobiałce, wcześniej w Legionowie  i w Jabłonnej. Opłacić można w wielu miejscach, jak ktoś nie jest przywiązany do konkretnego koła.
Tomek

Offline Michał N.

• Ekspert
  • Reputacja: 702
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #122 dnia: 09.01.2025, 20:55 »
A u mnie tak nie jest, też okręg mazowiecki. W tamtym roku płaciłem w sklepie wędkarskim w Markach, dwa lata temu w Zegrzu też w sklepie wędkarskim, a trzy lata temu w sklepie nad Kanałem Żerańskim w Kobiałce, wcześniej w Legionowie  i w Jabłonnej. Opłacić można w wielu miejscach, jak ktoś nie jest przywiązany do konkretnego koła.

Kwestia odległości. W moim mieście,tylko siedziba koła wchodzi w grę.

Offline hakon

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 37
« Odpowiedź #123 dnia: 10.01.2025, 07:31 »
U mnie w kole opłaty przyjmuje pani skarbnik. A że, prowadzi sklep wędkarski robi to w sklepie...
"To ludzie stworzyli potwory na swoje podobieństwo"
Znalezione w necie

Offline Martinez

• Ekspert
  • Reputacja: 365
  • Wędkarz z zasadami
    • Galeria
  • Ulubione metody: wędkarstwo karpiowe
« Odpowiedź #124 dnia: 10.01.2025, 13:56 »
Co drugi sklep wędkarski ma znaczki.

W okręgu Tarnów jest tak, że w sklepie wędkarskim można opłacić. Ale jest niepisana zasada, że w jednym sklepie tylko jedno koło wędkarskie. I tak w Sklepie Natura Fishing (Centrum Wędkarskie) można opłacić składkę w kole "Azoty", z kolei w sklepie Karmazyn można opłacić składkę w kole "Mechaniczne"
TKKP - Tarnowski Klub Karpiarzy Przeklętych ;)

Offline Semit

• Ekspert
  • Reputacja: 148
  • Tomek
« Odpowiedź #125 dnia: 10.01.2025, 13:59 »

W okręgu Tarnów jest tak, że w sklepie wędkarskim można opłacić. Ale jest niepisana zasada, że w jednym sklepie tylko jedno koło wędkarskie. I tak w Sklepie Natura Fishing (Centrum Wędkarskie) można opłacić składkę w kole "Azoty", z kolei w sklepie Karmazyn można opłacić składkę w kole "Mechaniczne"
U nas jest tak samo, dlatego napisałem, że jak komuś nie zależy na konkretnym kole w okręgu to ma możliwości opłacenia w wielu miejscach(sklepach). Każde takie miejsce ma znaczki z konkretnego koła.
Tomek