Ostatnie wiadomości

Strony: [1] 2 3 ... 10
1
Sprzęt / Odp: Pytanie do flagman mantaray feeder 3.3
« Ostatnia wiadomość wysłana przez magister82 dnia Dzisiaj o 20:44 »
Udalo sie, wiercone wiertlem 1mm, na okolo 8mm, wkleiłem drut  i wyciągnąłem kombinerkami. Pacjent uratowany jak ulga :)
2
Filmy w sieci / Odp: Ciekawe filmy
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Aleks dnia Dzisiaj o 18:20 »
3
Sprzęt / Proszę o opinie o kołowrotku favourite U1
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Mateusz Kwiatkowski dnia Dzisiaj o 18:03 »
Firma Favourite stworzyła nowy kołowrotek na ten rok U1 i Sapphire. Właśnie poszukuje nowego kołowrotka w rozmiarze od 4000 do 5000 na szczupaka. Czy ktoś miał okazje przetestować te kołowrotki? Czy może jest jakaś lepsza opcja w budżecie do 250zł?
4
Spławik / Odp: Wszystko o przepływance
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Modus dnia Dzisiaj o 17:51 »
5
Zakupy / Odp: Ciekawe oferty wędkarskie
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Zander 112 dnia Dzisiaj o 17:31 »
6
Sprzęt / Odp: Kołowrotek do method feeder - orka na zawodach
« Ostatnia wiadomość wysłana przez carl23 dnia Dzisiaj o 15:11 »
Na punkcie kołowrotków nie miałem nigdy jobla, zatem używam tańszych konstrukcji, do ryb takich jak napisałeś i również na zawodach. Od 2 sezonów tłukę Shimano Aero BB i łowi mi się nimi dużo lepiej niż Daiwami N'Zon, które tu były opisywane jako bdb konstrukcje. Dla mnie to bardzo dobre kręcioły za normalną cenę.
7
Giełda / Odp: (S) Guru N-guage 11ft
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Berez dnia Dzisiaj o 15:10 »
Up 450zł brak możliwości wysyłki.
8
Grunt / Odp: Jak wyeliminować jesiotry
« Ostatnia wiadomość wysłana przez grzegorz88 dnia Dzisiaj o 14:34 »
W ziarno też wejdą a szkoda rezygnować z pelletu, który na komercji genialnie działa na karpia.

- Fermentowane dodatki (ziarna, zanęta)
- Ronnie rigi z popkiem
- Modlitwa :D

Całkowicie może być ciężko je wyeliminować.
Ronnien Rig nic nie da, jesiotry potrafią żerować w toni. Złowiłem na Slow sinka, byłem świadkiem złowieniu na pellet wagllera, słyszałem o jesiotrach wpływających do góry nogami i wciągającymi chleb z powierzchni.
A podwieszone popek sprawi, że tylko wzrośnie liczba podhaczonych ryb za płetwy, a jesiotry podhaczone są dwa razy bardziej upierdliwe niż złowionych za pysk.

Karpie można dobrze nęcić ziarnem co widać po wynikach osób łowiących na kuku podczas zawodów. Mogę spytać "Mister Bombke" ile zlowil jesiotrów na kuku w swojej karierze, ale obstawiam, że będzie to promil w porównaniu do ilości złowionych karpii.
9
Sprzęt / Odp: Kołowrotek do method feeder - orka na zawodach
« Ostatnia wiadomość wysłana przez grzegorz88 dnia Dzisiaj o 14:11 »
Używam Stradica 4000FM HG jak i ultegry 5500xtc.

Oba kołowrotki są super. W stradicu clip nie jest straszny, da się go wypiąć w trakcie odjazu, jest miejsce między rotorem na palec. Posiadam wersję HG, zwija super podajnik, hamulec precyzyjny.

Ultegra sprawdza się do "nawijania ryby" można holować korbą, świetnie wybiera luz, czuć moc. Na zawodach robi robotę.
Jednak pracuje jak betoniarka, rolka bardzo szybko zdycha, praktycznie trafiają się nowe że sklepu z hałasującymi. Hamulec potrafi przycinać. Zależy od szpuli.

Na zawodach tam gdzie dużo średniej i małej ryby wolę Stradica. Na grodzisko Ultegra+SLR to zabójczy zestaw.
Są tacy co podpinają Ultegry5500 pod wędki 3m i ja to rozumiem, ale ja oprócz skuteczności cenię przyjemność z wędkowania. Mam też Stelle do spina, miałem TP i ten Stradic daję namiastkę Stellowego masła. Balistic Daiwy nie ma podjazdu pod względem kultury pracy.

Co do Daiwy to klipy w spiningowych kołowrotkach są największą porażką. Oprócz tego że cały klip jest osadzony na plastikowej płytce i potrafi woasc do srodka szpuli to jest upierdliwy we wpinaniu, Omijaj Caldie, Certate itp.
Acha, zapomniałem o piszczącym Mag Sealu.. pracuje to głośniej niż Ultegra FC za 500zl..
10
Sprzęt / Odp: MAP Parabolix 11FT SUV czy Drennan Acolyte Commercial Feeder 11FT ???
« Ostatnia wiadomość wysłana przez grzegorz88 dnia Dzisiaj o 14:01 »
Napisz na messengerze lub zadzwoń
Strony: [1] 2 3 ... 10