Moje propozycje zebrane z paru PW do Luka - odrazu przepraszam za chaos.

Kontakt z firmami typu: Shimano, Daiwa etc. dla nich reklama dla nas dotacja - to samo jeżeli chodzi o sklepy czy łowiska wędkarskie
Może zrobić taki dodatek reklamowy - jeżeli firmy się zgodzą- gdzie będą same reklamy nie w tekście tylko jako dodatek
Nowości wędkarskie bardzo dobry pomysł!
Co mnie razi: na spisie treści na dole ta falka
Wg mnie nie pasuje i wchodzi na napis
Logo i zdjęcie na pierwszej stronie: spławik wchodzi na zdjęcie i nie jest rozmyty - wygląda sztucznie
3 strona Magazynu napisy krajów - podkreślenie trochę psuje widok a sam napis (kraju) bym dał czcionką pogrubioną
Napisy nazwijmy to rozdziałów na czerwonym tle: są za nisko względem tekstu ustawić na środku lub "podciągnąć" do góry
Napisy na zdjęciach: jeżeli nie zasłaniają to zrobić większe, z boku np jest miejsce w art. "Płocie z zimnej wody" zdjęcie z procą jest miejsce na napis w prawym górnym rogu
Wiem, że to darmowa gazetka jednak razi mnie "pikseoloza" - wiem lepszy druk kosztuje więcej - coś za coś
Można zrobić regionalne wkładki? Druk paru kartek zwykłych białych A4 nie powinien nikogo doprowadzić do ruiny... np. lista łowisk No kill w województwie czy okręgu
Wrzucić sugerowane tematy na art. żeby ktoś może poczuł się "mocny" w tym temacie i napisał słowo, dwa na dany temat
Pomysły na artykuł: jak zrobić tarlisko np. z choinek po świętach ekologia + tarlisko dla ryb nawet jak położy się je na lodzie choć można wyciąć przerębel i wrzucić
Podpisywałbym każde zdjęcie np. z brzanami opis, że brzana 2 kg czy 3 kg etc.
Proponowane atrykuły:
1. Ja pokolorować robaki np. na podstawie filmu Luka
2 Jak zrobić napowietrzanie stawu: prawie darmowe bez mieszania mułu jest filmik na YT z beczki (pseudo wiatrak) i pompki, rurka do wody i tam już "specyficzna" konstrukcja prosta jak drut do zrobienia "ekologicznie" (sznurek, kij, dwa kamienie) poza rurą ze sklepu motoryzacyjnego za grosze.
3. Zestaw z bezpiecznym klipem z użyciem kamienia - bez ołowiowe łowienie
4 Kulki proteinowe jak zrobić samemu przy użyciu żelatyny - szybciej pracujące niż kulka ale wolniej jak pellet- zależy od ilości żelatyny
5. Odmiany karpia - golec, królewski, sazan, galicyjski etc. opis
6. Jakaś lista największych ryb - na zasadzie konkursu
7. Jak łowić batem/tyczką
8. Nęcenie mało ale dobrym materiałem przewaga pelletów - łowienie ekologiczne i ekonomiczne
9. Recenzje sprzętu ale firmy mogą się "wkurzyć" jak będzie hmm negatywna
Więcej egzemplarzy!!!
Jak coś mogę art. napisać czy pomóc z grafikami itd. Piszcie PW z problemem to pomogę.
Panie i Panowie myślmy i wpisujmy pomysły. Niektóre się przyjmą, niektóre nie ale próbować trzeba!