1
Sprzęt / Odp: Komercyjny feeder 2,7
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Mardead dnia Dzisiaj o 15:49 »Preston ma fajne kije 9ft. Sam zastanawiam się nad zmianą z wysłużonej daiwy balck widow 3m na coś kozackiego...choć stara daiwa robi robotę. Zauważyłem , że na zawodach często ludzie tylko zmieniają z podajnika na bombkę i łowią tym co uważają za ulubione wędki.
Moje doświadczenia:
Wędka 3m i krótsza bardzo dobrze sprawdza się na miejscach niezarośniętych i jak dość nisko i blisko( równe brzegi i pomosty) Tam gdzie jest łowienie na dużym skosie brzegu, to kije nawet 12ft są lepsze mimo, że hol trwa dłużej.
Jak na kij pod zawody i dla swoistego szpanu to kije prestona, drenenna i guru. Dla kompaktu każdy kij nadaje się do łowienia blisko.
Moje doświadczenia:
Wędka 3m i krótsza bardzo dobrze sprawdza się na miejscach niezarośniętych i jak dość nisko i blisko( równe brzegi i pomosty) Tam gdzie jest łowienie na dużym skosie brzegu, to kije nawet 12ft są lepsze mimo, że hol trwa dłużej.
Jak na kij pod zawody i dla swoistego szpanu to kije prestona, drenenna i guru. Dla kompaktu każdy kij nadaje się do łowienia blisko.