U mnie swim stim słabo zamienia MMM z sonu, ale za to marine halibut groundbait świetnie działa
Z kolei dla mnie ta marine to szajs nie z tej ziemi.
I jak tu wybrać zanętę 😁 trzeba samemu kombinować nad wodą,. Ja do swim stima dorzucam mączki rybnej z lorpio😉
Trzeba trzeba. Z 3 l temu naczytałem się dużo dobrego o Sonu MMM-na moich wodach gdzie łowię, nie podbiłem wody jakoś specjalnie, ryby były, ale nie tak jakbym sobie tego życzył. Zacząłem szukać dobrej zanęty i trafiłem Swim Stima Match Method-Mix też jeszcze nie było to (za bardzo korzennie wg mnie) i zacząłem mieszać ze Swim Stim Match Sweet Fishmeal, proporcje jak się sypnęło 50:50, 70:30 i za każdym razem było połowione, nawet jak na zbiorniku niewiele albo wcale się działo u innych, u mnie ryby były.
W ub. roku ładnie też sprawdzał mi się Maros, Master albo sam, albo mieszanka z mielonym allerem, albo w zimne miesiące dociemniany Darkiem, albo Master z MonsterG-to opcja dla tych co nie lubią zanęt jasnych, bo zawsze wychodzi ciemna czekolada, czego ze Swim Stimów się nie osiągnie.
W tym roku również ładnie połowiłem już na 3 wypadach na TimarMixa Orange Choco Methodmix.
Także tak...Sonu MMM u mnie poza pierwszą piątką (choć zapasy MMM, F1 i F1Dark mam), Bait-tech furory nie zrobił u mnie również, męczę Envy Hemp Halibut Method Mix dodając po troszku żeby zużyć do innych miksów, a leży jeszcze Mojo i coś jeszcze, Z dynamite to też z połowa oferty czeka na testy, a ostatnio oczywiście dałem się skusić na -15% w Drapieżniku, także w garażu juz mam mały sklep wędkarski, bo żarcia więcej niż czasu na wędkowanie...leży jeszcze ok 25-30kg pelletów wszelakich, zanęt do klasyka kilka...