Ostatnie wiadomości

Strony: [1] 2 3 ... 10
1
Sprzęt / Odp: Mikado katsudo slim method feeder - wasze opinie
« Ostatnia wiadomość wysłana przez katystopej dnia Dzisiaj o 05:22 »
Dziekuje za rzeczowe wyjasnienie jak do tego podchodzic.
Nie pozostaje nic innego tylko udac sie do sklepu i organoleptycznie dobrac wedke albo zmienic wymagania jakie sobie ubzduralem.

Kolego na forumowej giełdzie za 130zł pojawiła się wędka co prawda 3.3m ale za to wpasowuje się w pełni w rybostan i odległości, które zasugerowałeś, myślę, że nie masz co się zastanawiać, tylko brać i potwierdzić w praktyce.(mowa o Shimano Aero X1-mam, bez problemu obsłuży wspomniane odległości, świetnie nadaje się do nęcenia szklaneczką i nie boi się grubszego zwierza).
Dziękuję za info. Postanowiłem podjechać do wędkarskiego i na żywo zobaczyć co tam mają. Shimano Areo słabo mi się kojarzy, kiedyś napaliłem się właśnie na Shimano ale do Pellet Wagglera. Jak wziąłem ją do ręki to wydała mi się strasznie lejąca.

Łowię Aero X1 Pellet Waggler trzy sezony już, jeśli wędka była lejąca to na pewno nie miałeś Shimano w rękach. Oni nie robią wędek parabolicznych, wszystkie ich patyki to progresy ze sporym zapasem mocy, tak też jest w przypadku X1 Feeder. Na miętusie masz ją w śmiesznych pieniądzach, nie zawiedziesz się.

https://www.sklep-mietus.pl/pl/2-elementy/41234-wedka-shimano-aero-x1-precision-feeder-22-305m-do-60g?gad_source=1&gclid=CjwKCAiAmMC6BhA6EiwAdN5iLUoMwWZ8-je8ai_jDqVK-GukEY7iw7pz4FYmz9waC9L053w2qyeqShoCF8MQAvD_BwE
2
Giełda / Odp: [S] Shimano Stradic 3000S z podwójną korbką
« Ostatnia wiadomość wysłana przez marcin_zawadzki dnia 04.12.2024, 23:12 »
Proszę o fotki i rezerwację jak można.

Wysłane z mojego 23090RA98G przy użyciu Tapatalka

3
Giełda / Odp: [S] Zanęty, gliny feeder, method feeder
« Ostatnia wiadomość wysłana przez gorrys7 dnia 04.12.2024, 22:16 »
ok
4
Sprzęt / Odp: Sygnalizatory 4+1 do 700 zł
« Ostatnia wiadomość wysłana przez ledi12 dnia 04.12.2024, 21:56 »
Crystale
6
Zakupy / Odp: Kupiliśmy
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Martinez dnia 04.12.2024, 20:17 »
Wszedł do wątku z zakupami i narzeka, że ktoś zakupy wstawia :facepalm:

Daj Mu szansę, młody jest - dopiero się uczy ;) hihihihi
7
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Martinez dnia 04.12.2024, 20:14 »
Wiesz, nie mam dostępu do Forum tak często, jakbym sobie tego życzył. Dopiero teraz wieczorem mam możliwość odczytania i odpisania.
Dlatego też wszystkie osoby, które do mnie piszą, czy to w tym temacie, czy w prywatnych wiadomościach - przepraszam, ale nie mogę tak często i szybko odpisać, jakbym sobie tego życzył.
Co do osób, które wyraziły chęć zakupu - Chcę te oferty, które zostały złożone zrealizować w sobotę, gdyż nie jestem w chwili obecnej w stanie przygotować i wysłać przesyłek. Ponadto w momencie przygotowania paczki poinformuję o takim fakcie (w formie prywatnej wiadomości) z kwotą i numerem konta na które należy przelać pieniądze. W tym też czasie proszę o podanie danych niezbędnych do wysłania przesyłki via InPost.
8
Zakupy / Odp: Kupiliśmy
« Ostatnia wiadomość wysłana przez selektor dnia 04.12.2024, 20:02 »
W Black Friday kupiłem sobie książkę Jima Baxtera "The Rising Antenna". Taka nowoczesna biblia łowienia na waggler - tak przynajmniej jest reklamowana przez kilku brytyjskich zawodników. Jak się przebrnie przez osobiste historie z życia autora oraz historie najlepszych angielskich specjalistów od wyczynowego wagglera, to nadal można odnaleźć sporo cennych informacji, więc mogę polecić tę książkę na zimowe noce. Oczywiście jak ktoś zna angielski ... albo potrafi korzystać z translatora ;)

https://www.swiatksiazki.pl/the-rising-antenna-6457845-ksiazka.html (na Amazonie jest ich kilka jeszcze)
9
Sprzęt / Odp: Mikado katsudo slim method feeder - wasze opinie
« Ostatnia wiadomość wysłana przez carl23 dnia 04.12.2024, 19:14 »
Póki co robię sobie listę wędek, które chciałbym zobaczyć na żywo.
Póki co wiem tylko tyle, że szukam dwuskładu 10ft, który poradzi sobie z komercyjnymi karpiami. A cała reszta wyjdzie w praniu
Karpie karpiom nie równe, na większości łowisk większość ryb jest w przedziale do 5kg, trochę bonusów po 7-10kg i w takie komercje wpasuje Ci się każdy kij 3m w zasadzie, jak dołożyć dalszą odległość to zawęża się wynik do tych sztywniejszych/mocniejszych wersji. Ale są jeszcze komercje z naprawdę dużymi rybami a można łowić na feedery, np wspomniane przez Ciebie 15kg i tu już masz nie lada wyzwanie, bo kupisz sztywnego króciaka to będziesz spinał ryby mniejsze i średnie, a bonusy+12 to raczej nie jest codzienność łowienia (chyba że łowisko ma taką specyfikę). Z kijków 3m ze sporym zapasem, który u mnie sobie radził np z 7-9kg jesiotrami to był Zemex Iron, tylko że on jest w 3 składzie, bo ma demontowaną szczytówkę, więc nie wpasowuje się w parametry wejściowe.
10
« Ostatnia wiadomość wysłana przez gorrys7 dnia 04.12.2024, 19:06 »
Na privie kolega dal propozycje na moja oferte zakupu glin i odpowiedzialem pozytywnie.A odpowiedzi nie mam.
Strony: [1] 2 3 ... 10