Ostatnie wiadomości

Strony: [1] 2 3 ... 10
1
Sprzęt / Odp: Żyłka do łowienia odległościowego
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Łowca42 dnia Dzisiaj o 19:31 »
Nigdy plecionki na kołowrotek do łowienie federowego, tylko żyłka, czekam na dalsze propozycje
2
Sprzęt / Odp: Shimano Stradic STC5000XGFL vs Shimano Ultegra ULTC5000XGFC
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Łowca42 dnia Dzisiaj o 19:29 »
Pomiędzy Ultegrą a Stradic nie ma większych różnic, Stradic podobno ma mocniejszą przekładnię, ja katowałem przez 3 lata Ultegrę XG i nadal kręci świetnie, fakt że trzeba przesmarować, w tym sezonie kupiłem Stradica, nie czuję różnicy pod rybą.
Co do betoniarki tutaj polecanej to nie wyobrażam sobie podpięcia młynka 400-500g do lekkiego feedera poniżej 200g ale znam osoby które dokręcają pół kilogramowe kołowrotki do wędek 10ft.
3
Sprzęt / Odp: Rynek - nowości sprzętowe
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Modus dnia Dzisiaj o 19:04 »
4
Sprzęt / Daiwa n'zon super slim 3,66 do 90 a Sensas Black Arrow Slim Method Feeder 3,6 m
« Ostatnia wiadomość wysłana przez wojtas1986 dnia Dzisiaj o 18:59 »
Witam wszystkich forumowiczów. Chciałbym się zapytać o opinie użytkowników wędek wymienionych w temacie postu. Szukam wędki do metody w dwu składzie i po wstępnym rozeznaniu w ofertach wybrałem te dwie wędki. Łowię tylko na komercjach. Ryby łowione przeze mnie to przeważnie jesiotry, karpie i liny.
Pozdrawiam
5
Sprzęt / Daiwa N'Zon Distance 25 - Pytanie.
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Marcin9393 dnia Dzisiaj o 18:23 »
Witam wszystkich,

Jak w temacie, chciałbym zapytać was czy ktoś miał styczność z w/w kołowrotkiem Daiwa N'Zon Distance 25. Dosyć poważnie zastanawiam się nad zakupem dwóch sztuk do wędek na dalsze rzuty. Dotychczas przy wędkach miałem kołowrotki By Dome Power Fighter 6000, jakoś sobie radziły, ale może powoli czas na zmiany. Może ktoś ma i może powiedzieć kilka słów odnośnie pracy, faktycznego nawoju żyłki ( równości nawoju) i pracy pod obciążeniem? Czy z 1 łożyskiem nie będzie chodzić ociężale i nie będzie awaryjny?

Dodatkowo w wielu sklepach opisują wielkość tego kołowrotka jako 2500? Może ktoś rozjaśnić temat, gdyż myślałem, że to większa maszynka (chyba, że ten rozmiar ma coś wspólnego jedynie z płytkością szpuli).

Poglądowo wysyłam aukcje z kołowrotkiem w której widnieje rozmiar 2500.
https://allegro.pl/oferta/kolowrotek-daiwa-n-zon-distance-25-16738766448#parametry

Pozdrawiam i dzięki za odpowiedzi!
6
Sprzęt / Odp: kołowrotek Shimano Aero XR 4000 czy Preston Magnitude 420
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Martines02 dnia Dzisiaj o 17:14 »
Czyli z moimi potrzebami i preferencjami oraz kwotą ok. 500 zł wchodzi w grę Daiwa Feeder 4012 QD (440g, 4.9:1) bądź Flagman Armadale Grand Feeder 5000 (410g, 4.6:1) ...
7
Filmy w sieci / Odp: Ciekawe filmy
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Tomnick dnia Dzisiaj o 16:31 »
8
Filmy w sieci / Odp: Ciekawe filmy
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Tomnick dnia Dzisiaj o 16:30 »
10
Sprzęt / Odp: kołowrotek Shimano Aero XR 4000 czy Preston Magnitude 420
« Ostatnia wiadomość wysłana przez tench dnia Dzisiaj o 16:13 »
Czyli wszystko się zgadza co poleca Flagman.
Zredukowane przełożenie czyli niższe sugerowane do ciężkiego feedera.
A jak dla mnie to ktoś może do heavy feedera używać młynków z przełożeniem 8.5:1, jeśli uważa, że tak jest dobrze.
Strony: [1] 2 3 ... 10