1
Sprzęt / Odp: Mikado katsudo slim method feeder - wasze opinie
« Ostatnia wiadomość wysłana przez katystopej dnia Dzisiaj o 05:22 »Dziękuję za info. Postanowiłem podjechać do wędkarskiego i na żywo zobaczyć co tam mają. Shimano Areo słabo mi się kojarzy, kiedyś napaliłem się właśnie na Shimano ale do Pellet Wagglera. Jak wziąłem ją do ręki to wydała mi się strasznie lejąca.Dziekuje za rzeczowe wyjasnienie jak do tego podchodzic.
Nie pozostaje nic innego tylko udac sie do sklepu i organoleptycznie dobrac wedke albo zmienic wymagania jakie sobie ubzduralem.
Kolego na forumowej giełdzie za 130zł pojawiła się wędka co prawda 3.3m ale za to wpasowuje się w pełni w rybostan i odległości, które zasugerowałeś, myślę, że nie masz co się zastanawiać, tylko brać i potwierdzić w praktyce.(mowa o Shimano Aero X1-mam, bez problemu obsłuży wspomniane odległości, świetnie nadaje się do nęcenia szklaneczką i nie boi się grubszego zwierza).
Łowię Aero X1 Pellet Waggler trzy sezony już, jeśli wędka była lejąca to na pewno nie miałeś Shimano w rękach. Oni nie robią wędek parabolicznych, wszystkie ich patyki to progresy ze sporym zapasem mocy, tak też jest w przypadku X1 Feeder. Na miętusie masz ją w śmiesznych pieniądzach, nie zawiedziesz się.
https://www.sklep-mietus.pl/pl/2-elementy/41234-wedka-shimano-aero-x1-precision-feeder-22-305m-do-60g?gad_source=1&gclid=CjwKCAiAmMC6BhA6EiwAdN5iLUoMwWZ8-je8ai_jDqVK-GukEY7iw7pz4FYmz9waC9L053w2qyeqShoCF8MQAvD_BwE