Autor Wątek: Żyłka do Method Feeder - Shimano Technium kontra....  (Przeczytany 1665 razy)

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2053
  • Wędkarstwo rządzi!
Odp: Żyłka do Method Feeder - Shimano Technium kontra....
« Odpowiedź #15 dnia: 27.10.2024, 09:10 »
Pytanie, czy też musisz używać Metody :) Problem tu jest taki, że trzeba dbać o podajnik aby się nie przesuwał, bo to spowoduje rozwalenie się pułapki. Ale jeżeli użyjesz innego zestawu, to nie musisz się martwić o to, nieprawdaż? Może więc lepiej wejść w koszyk dystansowy z przyponem 20-25 cm? W wielu przypadkach przesunięcie go może zachęcić rybę do brania. Jestem wielkim fanem Metody, ale niekoniecznie na takich dystansach 8) Tutaj masz koszyk typu bullet, który po naciągnięciu plećki przesunie się trochę, umieszczając przynętę w okolicy towaru który wysypał się z koszyka i jest dobrze. Przynajmniej bym to sprawdził.

A czy pasta wolframowa będzie się stale trzymać? Raczej nie, więc co jakiś czas należałoby powtórzyć wcieranko :)
Lucjan

Offline key_kr

• Ekspert
  • Reputacja: 66
« Odpowiedź #16 dnia: 29.11.2024, 12:27 »
Czy jest jakaś różnica  pomiędzy ta żyłką Technnium a Technium Invisitecs  przy tej samej średnicy ?

Offline grzegorz88

• Ekspert
  • Reputacja: 151
« Odpowiedź #17 dnia: 29.11.2024, 15:45 »
Pytanie, czy też musisz używać Metody :) Problem tu jest taki, że trzeba dbać o podajnik aby się nie przesuwał, bo to spowoduje rozwalenie się pułapki. Ale jeżeli użyjesz innego zestawu, to nie musisz się martwić o to, nieprawdaż?
Nie ma żadnego problemu jeśli wie się jak łowić.
Nie trzeba stoperów, past wolframowych itp
Łowiąc na 90-95 mam taką samą skuteczność jak na 35m.
Żyłka główna 0.18 invisitec + strzałówka i odpowiedni podajnik, mi 50g wystarczało żeby nie mieć balonu przy silnym bocznym wietrze, po odłożeniu na podporki kijek praktycznie gotowy, czasem może trzeba nawinąć 1m. Brania płotek i niewielkich karasi widoczne mimo braku plecionki. Większość rzutów kończyło się braniem do 5 minut. Łowisko raczej ubogie w ryby Skoroszów. Większość schodzi na zero