Autor Wątek: Rzeka - rejon Katowic  (Przeczytany 1121 razy)

Offline kubik4000

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 13
  • Ulubione metody: method feeder
Rzeka - rejon Katowic
« dnia: 18.11.2024, 13:32 »
Witam
Jak dotej pory  od paru lat łowię tylko feederem klasycznym i na metodę na stawach w okolicach Katowic.
Chciałbym spróbować gdzieś połowić na rzece żeby był wolny uciąg gdyż chciałbym połowić klasycznym federem.
Czy możecie coś polecić żeby do 50 km podjechać i popróbować najlepiej jeszcze żeby dało się podjechać w miarę blisko miejscówki samochodem kombi.

Offline plompek

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 19
Odp: Rzeka - rejon Katowic
« Odpowiedź #1 dnia: 18.11.2024, 15:28 »
Z tym podjechaniem autem blisko i to jeszcze nie terenowym to troszke za duże wymagania jak na rzeke ;D gdzie duży odcinek rzek w Polsce i to jeszcze w naszej aglomeracji śląskiej ma wały przeciwpowodziowe i wjazd/przejazd przez wały grozi mandatem :P
Nie wiem jak na Wiśle śląskiej ale na Odrze gdzie łowie to coś sie znajdzie ale jak do 50kilometrów od Katowic to troche lipa bo mniejsze rzeki to raczej rzeczki i bardziej spinningowe.
No chyba że jeszcze Kłodnice można w to wliczyć ale jest teraz mały stan i raczej "kopalniany krajobraz" to chyba nie ten klimat co oczekujesz ;)

Offline Piotr Bogdanowicz

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 18
  • Ulubione metody: wędkarstwo karpiowe
« Odpowiedź #2 dnia: 18.11.2024, 22:46 »
Gdzie na Kłodnicy chcesz spiningować ? Kusi mnie w Rudzie ale jakoś brak odwagi i czasu :)
Pozdrawiam Piotr

Offline plompek

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 19
« Odpowiedź #3 dnia: 20.11.2024, 14:21 »
Na Rudzie w tym roku poprzez zatrucie tej rzeczki w lato miałem z kolegą mega ździwko jak przez 3godziny brodzenia nie mieliśmy nawet brania na spinning i nawet ani jednego wyjścia klenia. Co do Kłodnicy to nie chodziło mi o spinning chociaż jakieś małe okonki idzie dopaść a na spławik czy feederka to dosyć dużo tam wzdręgi i oczywiście ciernika który lubi słoną wode, innych ryb nie złowiłem ale słyszałem o karasiach

Offline hakon

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 36
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #4 dnia: 20.11.2024, 15:08 »
Wisła w ok Oświęcimia spełnia twoje wymagania. Jeśli chodzi o miejsce to często patrzę na google.maps.
"To ludzie stworzyli potwory na swoje podobieństwo"
Znalezione w necie

Offline e-MarioBros

• Ekspert
  • Reputacja: 416
  • Ulubione metody: gruntówka + sygnalizator
« Odpowiedź #5 dnia: 21.11.2024, 13:46 »
Wisła koło Oświęcimia i poniżej, wiele miejscówek. W niektórych miejscach trzeba sprawdzić czy da się aktualnie przejechać przez wał. Czasem łapią i mandaty są. A czasem terenowe auto lepsze, czasem normalnym autem dojechałem ale ledwo wyjechałem, po deszczu.
;)