to i ja się podepnę do tematu
też chodzi o karasie i liny miejsce mam namierzone pełno grążeli rdestnica płytka część zbiornik ok 2 m
http://screenshooter.net/3892312/ygmojrtbrak możliwości dojścia z brzegu
dzięki temu chyba jest tam jeszcze ryba
tak to mniej więcej wygląda, ten koniec zaznaczony jest cały wypłycony w sumie to płynie się tam tylko środkiem od brzegu ku środkowi wszystko w grążelach xD
w grę wchodzi tylko spławik
i teraz po przewałkowaniu filmów, forum,porad Lucka i strony zgłupiałem tyle info na raz
na wstępie łapię match-ówką i tylko ona wchodzi w grę nawet pomimo bliskich rzutów akurat tam bo łapię też z brzegu ale to leszcz płoć (nie lubię bata ani tyczki za to lubię kołowrotki )
a więc zdecyduję się pouczyć waggler method i korzystać z pelletów (dodam że na całym zbiorniku jest dużo uklei i ciężko się jej pozbyć
główny problem mam z wyborem smaków i wielkości pelletów do nęcenia, jako przynętę pellet na gumce lub włosie, oczywiście robale i kuku też ale chcę zobaczyć jak ryby u mnie reagują na tak zachwalane pellety
posiadam:
konopie (do przygotowania samemu ok 4kg)
i jedzie paczka z:
Dynamite Baits XL Carp Pellets 2mm i 4mm myślę jeszcze o 6 i 8 (taka jak by podstawa do nęcenia)
Ściągacz do gumek silikonowych Drennan Pellet band Stretcher
Pellet Sonubaits O'S Spicy Sausage 8mm
Pellet Dynamite Baits Swim Stim Betaine Green Pellet 3mm
Gumki lateksowe do pelletu Drennan - brązowe
w kwietniu zamówię 1l białych do zamrożenia i 500 czerwonych
kukurydza
i nie wiem jakie dalej smaki i wielkości zamówić
tyle tego jest, (expandery sobie na razie darowałem bo tyczką nie łapię a do metody też się nie nadają )
myślałem jeszcze o :
Swim Stim Red Krill Pellet (jeśli się nadaje to jakie wielkości)
Dynamite Baits Pellet HEMP SWEETCORN (jakie wielkości)
na hak jeszcze: dynamite baits Strawberry Soft Hook Pellets 6 & 10 mm ; Swim Stim Soft Hook Pellet - Red Krill | 4mm & 6mm
co do zanęty sypkiej to chcę zrobić według przepisu Lucka
tylko nie wiem czy kupić 2x sonubaits MATCH METHOD MIX
czy może jedną MATCH METHOD MIX a drugą Super drobna Kryl - SUPERCRUSH KRILL
i jakie wielkości haków na początek się uzbroić (coś do robali, włos i gumki najlepiej już gotowe przypony)
z doborem spławików sobie poradzę
a teraz słucham waszych rad i co jeszcze warto kupić zmienić dołożyć
dopiero przymierzam się do zamówień (zamawiam z neta) i chce być już gotowy jak zacznie się sezon
aha i generalnie to nie chcę jakiś zamienników albo bubli bo z doświadczenia wiem że to drożej wychodzi wolę kupić raz a dobrze xD
ps. do metody tez się przymierzam ale na razie finanse nie pozwalają