Ostatnie wiadomości

Strony: [1] 2 3 ... 10
1
Grunt / Odp: Dlaczego podczas holu ryby się spinają?
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Matusz1044 dnia Dzisiaj o 13:04 »
W sumie jest to możliwe, bo presja na tym łowisku, mimo tylko tyłu członków jest bardzo duża.
Tylko zastanawiam się teraz, że spinki były tylko na karpiach no i tych dwóch amurach. Wszystkie pozostałe, leszcz i karaś bez strat, nawet okoń skusił się ...
Jutro jadę na to samo miejsce i zobaczę co będzie
2
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Mosteque dnia Dzisiaj o 12:45 »
Może karpie mają tak zmasakrowane pyski, że haczyk 14 po prostu trafia w galaretę albo więcej tam otworów niż tkanki...
3
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Matusz1044 dnia Dzisiaj o 12:37 »
Witam.
Postanowiłem trochę odświeżyć temat, - nie chcę zaczynać nowego tematu.
Może ktoś będzie mógł pomóc rozwiązać mi mały problem ( a raczej nurtujące pytanie)..
Wróciłem z nocnych zawodów, metodą dowolną ( prywatną sekcja max 30 członków)
Łowię na method feeder Browling Sphere 330 70g.
Koszyczek Preston dura lap 30g.
Żyłka Mikado dreamline method Feeder 0.24
W nocy miałem 11 spinek karpi - na ten zestaw.
Używam gotowych przyponów ( guru, Preston, drennan, Mikado) z haczykiem nr 14 i bagnetem...
Jeszcze nigdy nie zdarzyło mi się stracić takiej ilości karpi na powyższym zestawie ( sporadycznie stracę max 2 ryby)
Czy według Was zestaw jest źle dobrany?
Koszyczek jest zamontowany przelotowo...
Natomiast drugi zestaw jest prawie identyczny tylko że tam jest żyłka peancok white 0.18...
I na tym zestawie nie straciłem żadnej ryby....
Kolega stanowisko obok łowił na spławik ( nie znam parametrów) i on stracił 12 karpi i 2 amury.... - teraz zastanawiamy się co może być ewentualną przyczyną ( w każdym razie obaj stanęliśmy na podium - ale wyniki mogły być zdecydowanie lepsze) . Może ktoś jest wstanie wyjaśnić mi co mogło pójść nie tak?
4
Nasze wyniki nad wodą / Odp: Wyniki nad wodą 2025
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Mosteque dnia Dzisiaj o 11:40 »
Jestem zdruzgotany Wisłą :(
Naprawdę trochę teraz popadało i miałem nadzieję, że sytuacja choć wróci pod stany niskie, ale normalne. A tu najniższy poziom...

Za dekadę będziemy mieli rzeki okresowe, jak w państwach pustynnych.
Ale to może rząd wyleje asfalt na dnie. Jak rzeką będzie płynąć woda, to będzie autostrada wodna z barkami i kontenerowcami. A jak wyschnie, to te barki i kontenerowce będą miały pod spodem kółka i pojadą dalej.
Zaraz zmiana rządu na poprzedni to i poprzednie pomysły znowu będą grzane.
5
Hyde Park / Odp: Jakiej muzyki słuchacie?
« Ostatnia wiadomość wysłana przez cthulhu dnia Dzisiaj o 11:18 »
Fajnie, że mogła odbyć się taka impreza z tyloma kapelami. Przypuszczam, że to już ostatni taki event na taką skalę, oddający klimat dobrej muzyki i przy okazji muzyki mojej młodości. Muszę go w całości obejrzeć. :)
Przypomina mi to koncerty na cześć Frediego czy też Live Aid w 85. Wtedy miałem 5 lat, ale kiedyś już za czasów YT, natrafiłem na poniższy film. Wyrwał mnie z butów i trzyma do dnia dzisiejszego. Tryska radością i pozytywną energią, która leci od wszystkich muzyków i tancerek ze sceny.

6
Nasze wyniki nad wodą / Odp: Wyniki nad wodą 2025
« Ostatnia wiadomość wysłana przez robson dnia Dzisiaj o 10:52 »
Gratulacje :bravo:
Dziś na Wiśle najniższe poziomy w historii pomiarów. Wyszło parę raf, których nigdy nie widziałem. Coś tam popróbowałem na przystawkę, ale w kilku ulubionych miejscach miałem 70 cm wody, uciąg oczywiście słabiutki. Czy ryba odeszła na głębsze miejsca, zgodnie z teorią? Tak i nie. Było całkiem sporo spławów na tych płyciznach, drapieżnik czasem ganiał, ale żerowania już nie stwierdziłem. Nawet małe kleniki, których jest w opór, dzisiaj nie szarpały grochu.
7
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Daavid dnia Dzisiaj o 10:04 »
Tak 77zł to ok 15 funtów. W UK kosztowało 24 ale jak się wrzuciło do koszyka to robiło się 35 bo dorzuca koszta "manipulacyjne" w sumie dużo, jak się kupuje bilet na koncert to są mniejsze koszta. W sumie koncert charytatywny, ale kto ma zarobić to i tak zarabia.

Morello był dyrektorem artystycznym i grał też w takiej "supergrupie". Alice on Chains chyba OK, nie widziałem całego, bo musiałem wyskoczyć. Soundgarden nie było i Faith no More też nie, perkusista grał w "supergrupie".

Ogólnie to było to bardziej sentymentalne wydarzenie i dlatego trochę byłem sceptycznie nastawiony. Ozzy dał radę, widać duże emocje, chwilami wyglądał jakby próbował wstać. Czasami troszkę nie dociągnął, ale i tak nie było źle. W perkusji nie wszystko się zgadzało, chyba też uprościli partie perkusji, tak mi się wydawało, ale w sumie i tak na plus. Pomyśleć, że ci od dicho i hip-hopu mówią, że playback to norma a tutaj starzy i zmęczeni życiem ludzie grają na żywo. 😎
8
« Ostatnia wiadomość wysłana przez cthulhu dnia Dzisiaj o 07:45 »
Z Polski koszt był 77zl.
A RATM było w pełnym składzie? Na FB akurat był tylko początek kawałka. Kamera z daleka była i tylko Tom Morello mi śmignął....

A jak wypadli Alice on Chains, kto śpiewał w Soungarden i czy Faith No More było z Patonem?
9
Sprzęt / Odp: Wędka pod pzw? leszcze, karasie, liny, płocie
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Mosteque dnia Dzisiaj o 05:59 »
Wejdź do działu sprzęt i z tego poziomu wpisz.

Jak wpisałeś z poziomu swojego wątku, to szukał tylko tutaj.
10
Sprzęt / Odp: Wędka pod pzw? leszcze, karasie, liny, płocie
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Daavid dnia Dzisiaj o 00:10 »
Problem polega na tym, że tutaj jest bardzo dużo wątków, szczegółowych i ogólnych a często ludzie rejestrują się i zakładają wątek pt. np. "wędka na początek" a wystarczy przejrzeć istniejące wątki i dopisać pytanie np. o szczególne wymagania. Będzie łatwiej i dla użytkowników i dla administratorów.
Strony: [1] 2 3 ... 10