Autor Wątek: PZW 2025  (Przeczytany 3402 razy)

Offline fishunter1990

• Ekspert
  • Reputacja: 845
  • Przystawka i Laying-on Gruntówka z alarmem
PZW 2025
« dnia: 24.09.2024, 16:17 »
Wolę łowić niż łapać...🎣🍺😉

Offline Rebrith

• Ekspert
  • Reputacja: 94
Odp: PZW 2025
« Odpowiedź #1 dnia: 24.09.2024, 16:55 »
Łaskawcy po kilku podwyżkach z rzędu nagle się zatrzymali?
A w zamian za poprzednie podwyżki co dostaliśmy?

Ja w swoim kole nic, ani jednego nowego pomostu, żadnej poprawy infrastruktury, większej liczby kontroli - nic.

Offline Ciapaty

• Ekspert
  • Reputacja: 46
  • Kocham grube mamuśki 😈 (oczywiście chodzi o 🦈 )
  • Ulubione metody: spinning
« Odpowiedź #2 dnia: 24.09.2024, 17:10 »
Łaskawcy po kilku podwyżkach z rzędu nagle się zatrzymali?
A w zamian za poprzednie podwyżki co dostaliśmy?

Ja w swoim kole nic, ani jednego nowego pomostu, żadnej poprawy infrastruktury, większej liczby kontroli - nic.
To tak jak wszędzie, chyba
U mnie jak prowadzili zarybienia śmieciowymi rybami tak nadal prowadzą.
Same ściekoryby, karpie, amury, karasie...
A gdzie sandacze, pstrąg potokowy, lipień, brzana, jaź, kleń?
Mogli by się też wziąć za czystość rzek...
To co tam płynie woła o pomstę...
Sama woda to ściek, a nad wodą burdel....

Sent from my ASUS_I006D using Tapatalk

FAT MOMMA LOVERS TEAM #PIKEHERO

Offline Martinez

• Ekspert
  • Reputacja: 356
  • Wędkarz z zasadami
    • Galeria
  • Ulubione metody: wędkarstwo karpiowe
« Odpowiedź #3 dnia: 24.09.2024, 18:57 »
A ja jestem zadowolony z koła, którego jestem członkiem.
Na "naszym prywatnym" bajorku postawiono wiatę. Za półtora tygodnia będzie uroczyste przekazanie z zakończeniem sezonu. Od czerwca mamy wojskową kuchnię polową, która towarzyszy nam na dwu/trzy-dniowych zasiadkach. To tyle o kole, którego jestem członkiem.

Co do okręgu - po wielu burzliwych "naradach", po wielu kłótniach - w końcu założono monitoring na dwóch łowiskach. Bardzo szybko zwróciła się ta inwestycja.

W tym roku miałem już dwie, albo trzy kontrole z SSR-ki. Widać, że coś się dzieje.

Jednak żeby nie było tak "malinowo-cukierkowo": największe łowisko w okręgu - Niwka, praktycznie nie ma gdzie łowić. I nie chodzi tu o brak dojazdu, czy temu podobne. Prywatni właściciele wykupili większą część działek przylegających do łowiska i nie ma jak łowić. A to było (jak to PZW określało w opisie łowiska) "Wędkarskie Eldorado". Niestety, skończyło się.

Zatem w okręgu Tarnów COŚ się dzieje. Może nie za wiele, ale coś się zmienia. Wiadomo, każdy powie, że "można więcej". Tak, można. Ale najważniejsze, że następują zmiany.
TKKP - Tarnowski Klub Karpiarzy Przeklętych ;)

Offline pinoczet

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 10
« Odpowiedź #4 dnia: 24.09.2024, 19:38 »
U nas w kole marazm. Nawet tydzień temu mnie przekonywali że są zawody 1 października, ale już ktoś zajrzał w kalendarz i poprawił termin. SSR praktycznie nie widoczna nad wodą, ludzie siedzą bez zezwoleń i nawet się nie boją. Jak tak dalej pójdzie to po co opłacać  składki, lepiej dołączyć do chłopaków i walić bez limitów i sumienia rybki.

Offline motov8

• Ekspert
  • Reputacja: 224
« Odpowiedź #5 dnia: 24.09.2024, 20:09 »
Ja rezygnuję z wędkowania na 2025 rok.
Niestety, ale z roku na rok coraz gorsze zarybienia u mnie. Myślałem, że po usunięciu zniżki dla emerytów będą jakieś większe zarybienia, a okazało się wręcz odwrotnie.
Nawet nie widać żadnego planu działania, po prostu jest zbiornik, wpuszczą parę ryb, które na wiosnę zostaną wyłapane lub zaraz na jesieni po zarybieniu.

Offline piszczu

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 12
  • Ulubione metody: tyczka i feeder
« Odpowiedź #6 dnia: 24.09.2024, 20:21 »
A Wy dalej tylko narzekacie i narzekacie, nie zrobili tego, nie zrobili tamtego, nie ma tego i tego... wymagacie tych kontroli jakby to sami z zarządów kół i okręgów mieli chodzić po wodach i kontrolować, a zapominacie najważniejszego, że to Społeczna Straż Rybacka. Ciekawy jestem ilu z Was napisało jakikolwiek wniosek, albo chociaż przyszło na zebranie, że tak ochoczo narzekacie.

Dzięki Bogu należę do jednego z kół w Okręgu Katowickim, gdzie zamiast płakać i narzekać w internecie podejmuje się działania gdzie efekty widać gołym okiem, fakt, sam Okręg pozostawia dalej wiele do życzenia ale i tak jest lepiej. Mamy coraz więcej fajnych wód, a w dodatku obok Okręg Opolski, więc mamy gdzie wędkować.

Jak co roku zbliża się powoli okres opłacania składek, a Wy tutaj na forum w swoim kółku wzajemnej adoracji dalej będziecie jebać PZW, pisać wszelakie teorie na temat obalenia zwązku, narzekać i psioczyć, a finalnie, ani nie zrobicie nic w kierunku tego aby było lepiej ani tego aby obalić PZW i tak to już wypisujecie od początku powstania tego forum... jak jeszcze w Okręgu Katowickim nie było żadnego łowiska NK, ba, nawet nikt nie myślał, że się da coś takiego zrobic...

Offline Rebrith

• Ekspert
  • Reputacja: 94
« Odpowiedź #7 dnia: 24.09.2024, 20:46 »
A Wy dalej tylko narzekacie i narzekacie, nie zrobili tego, nie zrobili tamtego, nie ma tego i tego...

Kolego, jesteś wędkarzem z południowego zachodu więc jesteś w czepku urodzony. Wy macie masę zbiorników, kanałów, rzek i jeszcze do niedawna Dzierżno Duże. Wy nie macie na co narzekać.
Zaznałbyś ch**ni na przykład z Pomorza to byś zrozumiał. A tak z pozycji mieszkańca Warszawy czy Krakowa nie zrozumiesz problemów prowincji.

Offline azga

• Ekspert
  • Reputacja: 265
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #8 dnia: 24.09.2024, 20:55 »
A Wy dalej tylko narzekacie i narzekacie, nie zrobili tego, nie zrobili tamtego, nie ma tego i tego...

Kolego, jesteś wędkarzem z południowego zachodu więc jesteś w czepku urodzony. Wy macie masę zbiorników, kanałów, rzek i jeszcze do niedawna Dzierżno Duże. Wy nie macie na co narzekać.
Zaznałbyś ch**ni na przykład z Pomorza to byś zrozumiał. A tak z pozycji mieszkańca Warszawy czy Krakowa nie zrozumiesz problemów prowincji.

Nie tłumacz mu, to jest fanboy PZW. Mu wszystko pasuje. Uważa, że wały, które robi, robiło i robić będzie PZW są winą wędkarzy, nie zarządu. Trochę jakbyś chciał tłumaczyć głupiemu, że może zmądrzeć, a on czuje się najmądrzejszy na świecie. Aaaa i gardzi komercjami. Zbiorniki PZW zarybianie w ten sam sposób jak komercja i no kille są cacy, a komercja ble. Szkoda czasu :)
Plum

Offline Cygnus

• Ekspert
  • Reputacja: 61
« Odpowiedź #9 dnia: 24.09.2024, 21:12 »
piszczu
Tak głośno bym się nie chwalił że masz blisko okręg opolski
Rozmawiałem z chłopakami z odry w opolskim i oni nie mają o Was dobrego zdania
Tak tylko ładnie napiszę co o Was mówią bez brzydkich słów że jesteście gumofilcami , kormoranami i zabieracie wszystko co ma łeb i ogon
"Nie można więc głosować za demokracją i wiecznie przeciwstawiać się gustom większości. To jest zakłamanie. Grzeszyć na ziemi i zgłaszać jednocześnie pretensje do nieba?!
Ale ja osobiście jestem szczery: zawsze głosowałem za kontrrewolucją"

Offline piszczu

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #10 dnia: 24.09.2024, 21:29 »
lol, kolego azga ja nie jestem fanboyem PZW, tylko fanboyem działania, a nie płakania w internecie i wiecznego narzekania tak jak to jest tutaj w zwyczaju, to, że u Ciebie nie potraficie się skrzyknąć z kolegami i pójść na walne zebranie napisać wniosek i przegłosować dziesięciu leśnych dziadków to nie jest moją winą tylko Waszą, my na południu polski mamy więcej wody, ale też i więcej chęci żeby tym zarządzać i działać, nikt tutaj się nie obraża, ani nie lamentuje jak to jest źle, że nie ma kontroli, nie robią tego czy tamtego tylko działamy to słowo, którego chyba u Was na północy brakuje. Do narzekania jesteście pierwsi, ale do działania ostatni.

Zaraz zmienicie wątek i tam będziecie dalej sobie narzekać, potem przyjdzie styczeń Wasz "wielki" protest napisania dwóch postów na temat tego, że nie będziecie wspierać swoimi składkami PZW i na tym się skończy i tak to się bedzie u Was kręcic z roku na rok ten sam schemat, narzekanie, płacz i lament w internecie na forach, a działania zero. W tym roku dokładniej za sześć dni forum obchodzi swoje dziesięciolecie istnienia, co zrobiliście w kierunku obalenia PZW?

Cygnus, całkowita racja, nie dziwię się im... my z tym walczymy, z roku na rok jest lepiej. Jak jedziesz na śląskich blachach na łowiska w opolskim to masz więcej niż pewne, że będzie kontrola, a to tylko świadczy o tym, że chłopaki dbają o swoje, a nie płaczą w internecie, że mięsiarskie ryle zabierają im ryby. Podobną sytuację mamy z osobami zza wschodniej granicy u siebie więc doskonale wiem o czym oni mówią.

Offline ledi12

• Ekspert
  • Reputacja: 248
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #11 dnia: 24.09.2024, 21:51 »
Pewnie wielu zdziwie, ale prawdopodobnie opłacę składkę. Tylko z jednego powodu - Mój dziki zalew, na którym bywają kontrolę "państwówki". Planuję w 2025 skupić się głównie na dzikusach stąd karta co by nie kusić losu 8)
Metodowy karpiarz
---------------------
Sum -> 22 kg
Karp -> 20 kg
Jesiotr -> 12 kg
Amur -> 17 kg

Offline cthulhu

• Ekspert
  • Reputacja: 183
« Odpowiedź #12 dnia: 24.09.2024, 21:52 »
A ja jestem zadowolony z koła, którego jestem członkiem.
Na "naszym prywatnym" bajorku postawiono wiatę. Za półtora tygodnia będzie uroczyste przekazanie z zakończeniem sezonu. Od czerwca mamy wojskową kuchnię polową, która towarzyszy nam na dwu/trzy-dniowych zasiadkach. To tyle o kole, którego jestem członkiem.

Co do okręgu - po wielu burzliwych "naradach", po wielu kłótniach - w końcu założono monitoring na dwóch łowiskach. Bardzo szybko zwróciła się ta inwestycja.

W tym roku miałem już dwie, albo trzy kontrole z SSR-ki. Widać, że coś się dzieje.

Jednak żeby nie było tak "malinowo-cukierkowo": największe łowisko w okręgu - Niwka, praktycznie nie ma gdzie łowić. I nie chodzi tu o brak dojazdu, czy temu podobne. Prywatni właściciele wykupili większą część działek przylegających do łowiska i nie ma jak łowić. A to było (jak to PZW określało w opisie łowiska) "Wędkarskie Eldorado". Niestety, skończyło się.

Zatem w okręgu Tarnów COŚ się dzieje. Może nie za wiele, ale coś się zmienia. Wiadomo, każdy powie, że "można więcej". Tak, można. Ale najważniejsze, że następują zmiany.

Martinez a to prawda, że od przyszłego roku cała Niwka przechodzi w prywatne ręce?

Offline Martinez

• Ekspert
  • Reputacja: 356
  • Wędkarz z zasadami
    • Galeria
  • Ulubione metody: wędkarstwo karpiowe
« Odpowiedź #13 dnia: 24.09.2024, 21:55 »
Cygnus, piszczu - obrzucacie się wzajemnie "błotem". Aczkolwiek prawda jest taka, że niejednokrotnie słyszałem (jeszcze w sezonie 2023), od miejscowych z okręgu PZW Opole, że: "znów Ślązaków najechało na Miejsce Kłodnickie i nie ma jak wędkować". Tak po prawdzie to mieli rację, gdyż niejednokrotnie (sezon '21, '22, '23 opłacałem kartę na o/Opole) ciężko było znaleźć (o ile w ogóle) wolne miejsce na wspomnianym zbiorniku - już w czwartkowe popołudnie wolnych miejsc było jak na lekarstwo, a co dopiero piątek/sobota. Między bogiem a prawdą to 60-70% samochodów miało rejestracje z woj. Śląskiego. Więc coś w tym jest. I nie powiem, gdyż niejednokrotnie się zastanawiałem nad tym, co powoduje taki najazd wędkarzy ze Śląska, na takie drobne - w porównaniu do Pławniowic, Dzierżna, Dziećkowic, zbiorniki wodne. Tym bardziej, że również lwią część Odry pod Kędzierzynem "zawiadywał" okręg Katowice.
I nie będzie to ani tajemnicą, ani "wiekowym odkryciem" gdy powiem, że bardzo niepodobało się takie "okupowanie" zbiorników z o/Opole przez przyjezdnych. Mi osobiście to latało u gwizdka, ale niejednokrotnie się nasłuchałem od miejscowych.
Dlatego zamiast szukać punktów wspólnych, to jeszcze tu na Forum się kopiecie po kostkach.

Martinez a to prawda, że od przyszłego roku cała Niwka przechodzi w prywatne ręce?
Bladego pojęcia nie mam - pierwsze od Ciebie słyszę. Aczkolwiek będę jutro w wędkarskim to zasięgnę języka. Co do samej Niwki - jeśli by tak miało być, to ciekawe, czy "sąsiad S-2 - doktorek" nie maczał w tym palców...
TKKP - Tarnowski Klub Karpiarzy Przeklętych ;)

Offline piszczu

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #14 dnia: 24.09.2024, 22:00 »
Martinez, ja nikogo nie obrażam, całkowicie rozumiem chłopaków z Okręgu Opolskiego, nie dziwię im się ciężko na to pracowali i pracują, żeby mieć to co mają, jedynie co pozostaje to próbować zmienić tą niechlubną opinie