Ostatnie wiadomości

Strony: [1] 2 3 ... 10
1
Sposób na... / Odp: Sposób na brzanę
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Modus dnia Dzisiaj o 12:24 »
2
Grunt / Odp: Jak uniknąć małych leszczyków w dużych ilościach
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Kozi dnia Dzisiaj o 09:54 »
Sypać gruby ziarnem gotowane łuku, bobik, groch. Na haczyk też gruby towar.
3
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Antoni dnia 18.07.2025, 23:27 »
Zgadzam się z beret_89. Ja wędkuję na rzekach i najlepsze wyniki udało mi się osiągnąć używając kulek proteinowych na początku używałem 12mm teraz 18mm. Normalnie kulka na igłę lub włos, ja używam koszyczków ale to bardziej z przyzwyczajenia, kulki do nęcenia lecą do wody co jakiś czas dosypuję załóżmy po 20 sztuk i tak na feederku  meldują się leszcze od 50cm do 60cm. Próbowałem używać waftersów ale bez efektu.
4
Łowiska / Odp: Komercja- Kraków i okolice.
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Antoni dnia 18.07.2025, 23:13 »
To bardzo niepokojące co piszesz, ale niestety prawdziwe. Prawdopodobnie Niepołomice miały duży wpływ na obecny stan Wisły. Problemem jest też pewnie niski stan wody choć z moich obserwacji raczej nie jest tak najgorzej. Miałem nadzieję że mój brak wyników podyktowany jest nieznajomością rzeki, niedopasowaniem zanęt/przynęt ale po tym co przeczytałem jestem totalnie załamany. Wygląda na to że teraz Wiślane wędkarstwo będzie polegało na przesiadywaniu nad brzegiem rzeki i wsłuchiwaniu się w śpiew ptaków oraz szum płynącej wody a ryby... no cóż może jeszcze kiedyś jakieś uda się złowić.
5
Filmy w sieci / Odp: Ciekawe filmy
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Modus dnia 18.07.2025, 21:02 »
6
Sprzęt / Odp: Kołowrotek do method feeder - orka na zawodach
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Alleius dnia 18.07.2025, 18:21 »
To ja jeszcze zareklamuję swoje ogłoszenie przy okazji. Daiwa Ballistic EX 4000. Kawał przekładni i hamulca w małym i lekkim korpusie. Kupiłem wlasnie pod kija 3 m.
Wystawiony model to nówka. Nie widział wody. Sprzedaję z zapasową szpulą, ktorej brak w komplecie.
8
Sprzęt / Odp: Kołowrotek do method feeder - orka na zawodach
« Ostatnia wiadomość wysłana przez sihir dnia 18.07.2025, 16:34 »
Wybierając Stradic raczej dużo nie stracisz niż kupując np. taki TP a za zaoszczędzone lepiej wędkę kupić ;)
9
Łowiska / Stara Odra i jej kanały, Wrocław
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Berooman dnia 18.07.2025, 16:33 »
Dzień dobry.
Chciałbym porozmawiać na temat stanu, zarybienia i sensu połowów na wrocławskiej Starej Odrze oraz jej kanałach. Mieszkam niedaleko tej rzeki i aby to wykorzystać po naprawdę wielu latach wróciłem do wędkarstwa. Od samego początku odwiedzania Starej Odry, czyli od Kwietnia tego roku coraz bardziej opadają mi emocje i zapał, ponieważ ryb wyciągam tam jak na lekarstwo. Początkowo myślałem, że popełniam jakieś rażące błędy, ale nie. Rozmawiam z wędkarzami którzy też się tam wybierają i wszyscy jak jeden mąż wyrażają niepochlebną opinię o stanie zarybienia i wyłowionych sztukach w tym roku. Może wędkarze wrocławscy mogą coś doradzić, zasugerować bądź w ogóle porozmawiać o Starej? Zapraszam do dyskusji.
10
« Ostatnia wiadomość wysłana przez sihir dnia 18.07.2025, 16:32 »
Odstawić robaki.
Kukurydza koński ząb.
Możesz zobaczyć jak małe reagują na pęczak, pszenicę.
A mi tam się bawić już nie chce w te klasyki i wolę dumbelsy, waftersy właśnie ze względu na drobnicę.
Strony: [1] 2 3 ... 10