Ostatnie wiadomości

Strony: [1] 2 3 ... 10
2
Sprzęt / Odp: Bezkompromisowy, mocny bat 7 m poszukiwany
« Ostatnia wiadomość wysłana przez and-and dnia Dzisiaj o 22:34 »
Hejka,
kolego motov8 wiesz doskonale jak ciezko zlamac kij jak sie zalozy gume szczegolnie cienka.
Poza tym te dane sa podane przez testerow i ludzi, ktorzy maja z nimi na codzien do czynienia.
Oczywiscie, ze kazdy inaczej obchodzi sie z wedka i tak jak z samochodem jeden przejedzie nim tylko 100 tys. a drugi 200 tys. bez awarii.
Szczegolnie mozna to sprawdzic przy zaczepie.
Tutaj w wiekszosci lowi sie batem (w 80%) z koncowka weglowa bo przede wszystkim sluzy on do lowienia szybkosciowej drobnicy i sredniej ryby.
Bo w sumie po to on jest budowany.
Gume w wiekszosci stosuje sie do tyczki i ona ma to zadanie spelniac.
Oczywiscie w ostatnim czasie powstalo wiele batow typu Carp gdzie sa wiecej wytrzymale i ich zadaniem jest lowienie duzych ryb.
Co zas do wedek batow 9 metrowych to te ktore mialem, (Tubertini, Triana ) jako teleskopowe maja juz za nie ciekawa akcje, sa w miare ciezkie zeby nimi machac jak bacikiem (jak sa lekkie tak jak Drennan 10m to papier).
Ja uwazam, ze bat do "fajtania" to max 8 m i takie np. typu Whip szanujace sie firmy robia.
Pozdrowienia:
Andi
3
Sprzęt / Odp: Mikado Darkstar - ktokolwiek widział i macał ..
« Ostatnia wiadomość wysłana przez pr00 dnia Dzisiaj o 22:23 »
Wracając do tematu Drapieżnik znowu ma promkę na Mikado, Sensitive 10ft poniżej 400 zł.

Zgadza się, forum nakręca im sprzedaż 8)

Żebyś wiedział, często nie zdajemy sobie sprawy jakie zamieszanie to formy robi na rynku.  Kiedyś zrobiłem recenzje kija, cena w miesiąc podskoczyła z 320 na 680.
4
« Ostatnia wiadomość wysłana przez katystopej dnia Dzisiaj o 22:10 »
Rosti, skąd My to mamy wiedzieć, kije wyszły tydzień temu a jakbyś nie zauważył to wszelakie zbiorniki są zamarznięte :) Do takich rybek potrzebujesz bardzo czułych i delikatnych szczytówek, nie wiem jak wersja Sensitive ma je opisane i czy są niedoszacowane jak Method, ale zawsze można doposażyć się w hybrydy o których pisał Motov, albo za pewnik wziąć Mapa Generation pro 11ft, wtedy szczytówka 0,5oz ma faktycznie 0,5oz co pokazałem wcześniej.
5
« Ostatnia wiadomość wysłana przez rosti dnia Dzisiaj o 22:01 »
No i przez Was znowu sie napalilem.podsumowujac chcialem kupic kijek na  kanał Żerański,chcialem Noktisa light ale stanowczo wole 2 sklady czy Darkstar Waszym zdaniem to idealny kij na płoć i krompia za 100pkt ?)
6
« Ostatnia wiadomość wysłana przez motov8 dnia Dzisiaj o 22:01 »
Wracając do tematu Drapieżnik znowu ma promkę na Mikado, Sensitive 10ft poniżej 400 zł.

Zgadza się, forum nakręca im sprzedaż 8)
7
« Ostatnia wiadomość wysłana przez motov8 dnia Dzisiaj o 21:59 »
Wrzuciłem temat szczytówek od kija Mikado darkstar tak jak jest w temacie.A teraz to już jest temat o szczytówkach wszystkich marek, ich zamiennikach. To nie przesada tylko z tego powinno wydzielić się temat o szczytówkach bo to jest dobre i szkoda żeby zginęło, bo za jakiś czas nikt tego nie znajdzie jak będzie w temacie Mikado Darkstar.
Ja uważam, że powinno zostać, bo może firmy produkujące zauważą to i zrobią tak jak to powinno być zrobione.
A jak ktoś będzie szukał szczytówek to przecież wyszukiwarka mu znajdzie, ale w sumie też warto uzupełnić temat o szczytówkach jeżeli taki jest.

To jest trochę tak jak w temacie o sklepie drapieznik, tam jest skarbnica wiedzy z każdej dziedziny i mega to się sprawdza wg mnie.
8
« Ostatnia wiadomość wysłana przez motov8 dnia Dzisiaj o 21:54 »
Dzięki wielkie za opinię :thumbup:

Ależ chodzi właśnie o to, żeby trochę pokombinować i gonić króliczka ;)

A skończy się pewnie na tym, że kupię Colmica Extreme, nie z realnej potrzeby, ale z ciekawości i chęci wypróbowania.

Dlatego zamów sobie kilka i odeślij, zostaw ten perfekcyjny.
Ja miałem wszystkie dostepne baty na rynku oprócz trabucco, ale to wina, że sprzedawcą jest pewnien sklep, który jest nielubiany tutaj i się przejechałem 2x.
Colmic to jest jak Bugatti Chiron - pokaz technologii i inżynierii. Mega trudny bat do wyczucia i zastosowania przez swoją sztywność, ale założyłem gumę i łowi się dużo bardziej przyjemniej.

Hejka,
tylko pamietaj, ze w zaleceniu korzystania z wedki Colmic Extreme jest uwaga:
- max. zylka 0,14
- ciezar splawika 6 g.
Czyli prawdopodobnie cos za cos kij lekki ale wydaje sie bardzo delikatny.

Pozdrowienia:
Andi

Ja ciorałem na 0.16 i wytrzymał karpie do 2 kg, bo później przypon strzelał.
Obecnie mam gumę 1.1mm ale chyba wymienię na 1.3mm, żeby szybciej holować karpie zarybieniowe do 2 kg.
Bat petarda, mega mocny w stosunku do swojej wagi. No ale tutaj nie oszukasz fizyki, coś co waży 215 gram nie wytrzyma 3 kg :)
Musiałbyś celować w baty ważące 300 gram, żeby już targać na sztywno 3 kg - mowa o 7m.

Jakbym miał możliwości to pewnie bym kupił 9m, bo to byłby niesamowity kij :)
9
« Ostatnia wiadomość wysłana przez pr00 dnia Dzisiaj o 21:50 »
10
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Catch and Chill - XSamtin dnia Dzisiaj o 20:45 »
Koniecznie jak będziesz miał okazję zobacz baty Xsamtin. Miałem w ręku na przestrzeni wielu lat te najdroższe europejskie baty Comica, Mavera, Italica. Mój kumpel kupił na jesień żółtego Xsamtin 8,1m . Nigdy nie widziałem tak perfekcyjnie wykonanego bata, wcale nie jest miękki, ma rzeczywistą długość i musiałem się przełamać żeby go tak doginać, każdy nawet najmocniejszy bat którego miałem w ręku już dawno by strzelił po tym co z nim robiliśmy. Później dolnik trzymały dwie osoby bo jeden duży chłop nie był w stanie utrzymać go w ręku przy takich wygięciach i kij nawet nie jęknął. Ja byłem w szoku bo taka wytrzymałość bata wydawała mi się niemożliwa a jednak.

Czyli są też obecni testerzy ekstremalni. :D Na razie jeden Klient mi się przyznał, że przeciążył bata i podniósł na nim odważnik 5 kg i strzeliły dwa elementy. Każdemu Klientowi, który do mnie zadzwoni staram się tłumaczyć, że do kijów azjatyckich trzeba się przyzwyczaić i przełamać do wykorzystywania mocy. Nie jesteśmy do tego przyzwyczajeni.
Strony: [1] 2 3 ... 10