Autor Wątek: Wędka o parametrach Tournament SLR długości 3 m/10 ft poszukiwana  (Przeczytany 6122 razy)

Offline motov8

• Ekspert
  • Reputacja: 239
Niech mi ktoś napisze co ma tak wspaniałego SLR, że każdy go tak ubóstwia. Patrzyłem na filmy i Shimano speedcast jest podobnym kijem. Mam 12ft, miałem 13ft. Typowo progresywny kij, z fajnym ugięciem, pracuje pod mała ryba dzięki cienkiemu blankowi a i da radę z bonusami 10+. Ten SLR jak dla mnie przepłacony, ale widzę, że łowi na niego sporo znanych osób. Swego czasu na naszym forum jedynym słusznym feederem był browning sphere, a później każdemu pękały

Offline grzegorz88

• Ekspert
  • Reputacja: 164
Kto i gdzie ubóstwia? Dla mnie nie jest wart swojej ceny, ale z braku laku..
Ciężko o feeder który w długości 11ft może rzucać trzydziesto gramowym  podajnikiem do 70m.
A do tego nie boi się ryb 5-10kg.
Za około 1kzł byłby fajną opcją w mojej ocenie.
 Jeśli ktoś potrzebuje wędki pod konkretne zastosowanie i nie żal mu hajsu to czemu nie.

Offline pr00

• Ekspert
  • Reputacja: 318
  • Ulubione metody: waggler i feeder
Niech mi ktoś napisze co ma tak wspaniałego SLR, że każdy go tak ubóstwia. Patrzyłem na filmy i Shimano speedcast jest podobnym kijem. Mam 12ft, miałem 13ft. Typowo progresywny kij, z fajnym ugięciem, pracuje pod mała ryba dzięki cienkiemu blankowi a i da radę z bonusami 10+. Ten SLR jak dla mnie przepłacony, ale widzę, że łowi na niego sporo znanych osób. Swego czasu na naszym forum jedynym słusznym feederem był browning sphere, a później każdemu pękały

Mi pasuje charakterystyka kija, potrzebuję czego do większego mocowania się z rybą, akcji progresywnej z dość sporym zapasem mocy. Ten kij spełnia te wymagania więc podałem go jako przykład.

Offline jazgarek

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 119

Nie zachwycam się SLRem, mi ten kij również średnio się podoba. Po prostu stwierdzenie, że Hi-S' ma jego cechy to bzdura i chciałem ją sprostować.
Kuba

Offline Alek

• Ekspert
  • Reputacja: 239
  • Ulubione metody: feeder i spinning
Jazgarek, ma pytanie. Masz wspomniane dwa kije czy piszesz na podstawie danych z netu? Pytam bez złośliwości jakby co.
Adam

Offline jazgarek

• Reputacja: 119
Bawiłem się i na sucho i nad wodą. Udało się trochę porzucać i poholować na obie wędki. Ponadto niejednokrotnie widziałem nad wodą w akcji u sąsiada.

SLR raczej mi nie podszedł, nie przepadam za tak sztywnymi wędkami. Hi-S' to bardzo fajny patyk, ale mam już feedery o podobnej charakterystyce.
Kuba

Offline pr00

• Ekspert
Bawiłem się i na sucho i nad wodą. Udało się trochę porzucać i poholować na obie wędki. Ponadto niejednokrotnie widziałem nad wodą w akcji u sąsiada.

SLR raczej mi nie podszedł, nie przepadam za tak sztywnymi wędkami. Hi-S' to bardzo fajny patyk, ale mam już feedery o podobnej charakterystyce.

To nie panie uratowałeś 1500 polskich martwych królów, dzieki :beer:
Jak to można się przejechać ...

Offline grzegorz88

• Ekspert
A patrzyłeś na Shimano? Ktoś na MFP targał jesiotry po 20kg na to. Znajomy miał speed lub beast mastera i straszna pała..

Offline Radar

• Ekspert
  • Reputacja: 368
  • Ulubione metody: method feeder
Który Speedmaster i który Beastmaster?
Nie krytykuj bo dostaniesz bana.

Radek

Offline pr00

• Ekspert
Przecież Beast I Speed w długości 10ft są strasznie miękkie i każdy to wie. Co raz większe bzdury zaczynają tu być pisane ...

Grzegorz88 nie masz pojęcia co piszesz czy nie przeczytałeś pierwszego postu i piszesz o jakiś 3,90 ?

Offline adamk

• Reputacja: 50
Shimano Beastmaster w kontekście porównania do SLR to może być „lekko” negatywne zaskoczenie, nie o klasę/jakość tu chodzi (wiadomo, inna liga) ale o właściwości poszukiwane przez kolegę szukającego 10tki na specyficzne łowisko (jeśli dobrze pamiętam). Mam obydwie - mało prawdopodobne żebym mylił się aż tak bardzo, dla porządku jednak dopiszę że jedna to 11tka a druga 12tka.

Offline grzegorz88

• Ekspert
Kolega miał Beast mastera DX ale 3.3 lub 3.6m.
Odnalazłem posty na grupie osoby od jesiotrów 20kg, podawała tylko, że łowi BestMasterem bez konkretnego modelu.
Więc speedmaster to moja pomyłka.

Offline Radar

• Ekspert
  • Reputacja: 368
  • Ulubione metody: method feeder
Kolega miał Beast mastera DX ale 3.3 lub 3.6m.
Odnalazłem posty na grupie osoby od jesiotrów 20kg, podawała tylko, że łowi BestMasterem bez konkretnego modelu.
Więc speedmaster to moja pomyłka.

Ostatnio wróciłem do Speedmastera ax Commercial  10ft z sentymentu, a widziałem że nie ma recenzji tego kija wiec zrobię mała prezentacje z ugieciami.

Na sucho rzeczywiście powstaje podwójna sinusoida ale z tego co pamietam z karpiami radziła sobie bardzo dobrze.

Pomimo, że to już 4 letnia wędka to jakość wykonania poraża.
Nie krytykuj bo dostaniesz bana.

Radek