Autor Wątek: Wybór wedki, feeder około 3,6 - potrzebna pomoc!  (Przeczytany 761 razy)

Offline nudgets

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 0
Witam! Mam dylemat między dwoma wędkami, a mianowicie miedzy MIKADO X-PLODE METHOD FEEDER 3,50m 120g, a MIKADO ULTRAVIOLET METHOD FEEDER 3,50m 90g. Będę łowil głównie na zaporówce gdzie głębokość maksymalna wynosi 3m i na rzece o małym uciągu oraz na komercjach. Będę używał głównie koszyczków od 15 do maxymalnie 40g plus towar. Krótsza wędka odpada ze względu na warunki panujące nad rzeką. Głównymi rybami na jakie się nastawiam są leszcze takie od 0,5kg do 3 kg i karpie myślę, że w granicach maksymalnie 8kg. Która wedka nada się bardziej? Z góry bardzo dziękuję :)

Offline booohal

• Ekspert
  • Reputacja: 540
  • Krzyś
  • Ulubione metody: feeder i spinning
Odp: Wybór wedki, feeder około 3,6 - potrzebna pomoc!
« Odpowiedź #1 dnia: 29.06.2018, 23:05 »
Mam UVkę MF i Twoje oczekiwania powinna spełnić w 100%. CW 120g to już dużo...
Panowie, policzmy głosy:

Offline nudgets

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #2 dnia: 29.06.2018, 23:17 »
Przy opisie X PLODE jest znowu coś takiego "IDEALNA WĘDKA NAWET DO 20g KOSZYKÓW, NASZY ZDANIEM C.W. WYNOSI MAX 80g - PRZY WIĘKSZYM OBCIĄŻENIU MOGĄ WYSTĄPIĆ PROBLEMY Z CELNYM ZARZUCANIEM ZESTAWU"

Offline perkusista30

• Ekspert
  • Reputacja: 38
« Odpowiedź #3 dnia: 30.06.2018, 01:01 »
Tydzień temu na zawodach w trudnych technicznie warunkach (zaczepy) kolega wyciągnął na Mikado UV 330/90 dwa piękne karpie 10 kg i 7 kg. Widziałem jak ta wędka pracuje i mogę ją spokojnie polecić. Mimo iż sam mam Shimano Beastmaster i Mikado Excellence kupiliśmy jeszcze Mikado UV. Świetna wędka w rozsądnych pieniądzach.