Jako posiadacz tytułowego kija jak i X-Aero 4000 podaję kilka danych, których nie znalazłem w necie i na forum, a które mogą zainteresować kilka osób:
długość dolnika do stopki kołowrotka 49 cm;
odległość przelotki startowej od stopki kołowrotka 60 cm;
średnica wewnętrzna przelotki startowej 14,5 mm;
wyważenie wędki z kołowrotkiem X-Aero 4000 (z reduktorem i linką 0,23) 13,5 cm od stopki kołowrotka;
wyważenie wędki z kołowrotkiem X-Aero 4000 (z reduktorem i linką 0,23) 62,5 cm od końca dolnika.
Moim zdaniem wędka jest mocna, jeśli ktoś łowi na PZW ryby w okolicy 40 cm lub mniejsze niech się rozejrzy za innym kijem, faktycznie można nim bez większego problemu osiągnąć dystans 50-53 metry (ja dalej nie potrafię

).
Jeśli ktoś jest zainteresowany Daiwą niech zwróci uwagę, że firma zmieniła rozmiarówkę/średnicę szpul kołowrotków, posiadam Fuego 5000 i średnica szpuli wynosi 54 mm czyli tyle samo co w starym Legalisie 3000 (nie LT), X-Aero ma szpulę o średnicy 53 mm jeśli mnie pamięć nie myli. Druga sprawa to odkręcana korbka, która nie każdemu będzie pasować – aby włożyć wędkę do pokrowca, trzeba ją całkowicie odkręcić i mieć pomysła, co z nią zrobić.