Autor Wątek: Wędzisko match 4,2 m - biała ryba + karp 2-3 kg (budżet do 350 zł)  (Przeczytany 1279 razy)

Offline S76

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 59
  • Ulubione metody: waggler method
Witam,

szukam wędziska jak w temacie, które godnie zastąpi mojego 25 letniego Balzera Match1 3,9 m. Wstępnie wytypowałem:

BROWNING BLACK MAGIC COMPETITION Match 4,2 m
Fiume Vista 4,2 m
Tubertini Geodys 4,2 m 6-20g medium

Sprzęt będzie służył do połowów na wodach stojących, na dystansach do 30-35 metrów.

Będę wdzięczny za wszelkie podpowiedzi i sugestie

Offline ŁYSY0312

• Ekspert
  • Reputacja: 82
Weź jeszcze pod uwagę (zwłaszcza na tę drugą):
Mivardi Easy Match
Mivardi Superior Match
Był taki temacik na forum:
http://splawikigrunt.pl/forum/index.php?topic=12375.msg357429#msg357429

Jak masz możliwość "pomacać", to sprawdź też odległościówki Sensasa, mimo nie wygórowanej ceny są naprawdę przyzwoite.
Kuba

Offline S76

• Aktywny użytkownik
Dziękuję za sugestie. Kijek Mivardi Superior Match jest fajny, ale przekracza założony budżet, Mivardi Easy Match 4,20 mi nie odpowiada ze względu na dużą długość transportową (aż 1,58 m).
Po przemyśleniu tematu wybrałem i zamówiłem wędzisko Fiume Vista 4,2 m. Kijek niebawem przetestuję na komercji, a prawdziwy chrzest bojowy będzie za 2 tygodnie - nasze koło organizuje zawody spławikowe na tym oto łowisku:
http://splawikigrunt.pl/forum/index.php?topic=9660

Pozdrawiam

Offline ŁYSY0312

• Ekspert
  • Reputacja: 82
Superior przekracza budżet? ;) Na znanym portalu aukcyjnym przekracza (z wysyłką) o 22 zł 8) To chyba da się znieść?
Kuba

Offline S76

• Aktywny użytkownik
Gdyby to była kwestia tylko wymiany 1 kija to oczywiście nie byłby to żaden problem. Wracam do wędkarskiej przygody po 16 latach przerwy i niestety po przejrzeniu posiadanego sprzętu i weryfikacji jego stanu okazało się, że praktycznie 80% wyposażenia nadaje się już tylko do wymiany. Do użytku nadaje się jedynie wspomniany wcześniej 25 letni kijek Balzer Match1 oraz 2 kołowrotki Kormoran Profiline (w podobnym wieku).  Od lipca do chwili obecnej na uzupełnienie arsenału wydałem już blisko 2 tysiące złotych i nie jest to jeszcze koniec wydatków. W takiej sytuacji przyjąłem budżet 350 zł na nowe wędzisko match za bezwarunkowo nieprzekraczalny.

Pozdrawiam