Autor Wątek: Delphin Etna II Next Gen i Delphin Armada Carp BlackWay  (Przeczytany 3933 razy)

Offline Mardead

• Ekspert
  • Reputacja: 299
  • Ulubione metody: waggler i feeder
Zainteresowały Mnie takowe wędki. Czy może ktoś na forum posiada lub zetknął się z takowymi wędkami.
Może mam sobie dać spokój i nabyć Prologic C1A 3,6m 3 lub 3,5 lbs
Marcin

Offline Shiemano

• Ekspert
  • Reputacja: 124
    • Galeria
  • Ulubione metody: wędkarstwo karpiowe
Odp: Delphin Etna II Next Gen i Delphin Armada Carp BlackWay
« Odpowiedź #1 dnia: 26.12.2018, 13:51 »
Mam Delphin Armada Carp BlackWay 360/3lbs 3 skł. Wykonane bardzo starannie jak za tą cenę.

Offline Shreku82

• Ekspert
  • Reputacja: 719
« Odpowiedź #2 dnia: 26.12.2018, 13:52 »
Delphina Etnę miałem w ręku w Carpmix i wydawał mi się spoko kijek, jak dobrze pamiętam to cieniutki blank ma Czegoś więcej nie napiszę bo karpiarz ze mnie żaden

Wysłane z mojego SM-T705 przy użyciu Tapatalka

Patryk

Życie jest zbyt krótkie, by nie jeździć na ryby 😀

Offline Mardead

• Ekspert
« Odpowiedź #3 dnia: 26.12.2018, 14:12 »
Mam Delphin Armada Carp BlackWay 360/3lbs 3 skł. Wykonane bardzo starannie jak za tą cenę.

Jak z rzutami?
Marcin

Offline perkusista30

• Ekspert
  • Reputacja: 38
« Odpowiedź #4 dnia: 26.12.2018, 14:12 »
Ja również myślałem o Etnie ale skłaniam się ku Mikado Excellence, Daiwa Ninja x-carp albo Prologic classic ewentualnie Robinson Duplikat wszystkie o długości 3,6/3lb.  Jeżeli chodzi o Mikado to już mam feedera z tej serii i jestem zadowolony, co do Robinsona mam kij 3,5lb, który moim zdaniem jest za sztywny.

Offline Shiemano

• Ekspert
  • Reputacja: 124
    • Galeria
  • Ulubione metody: wędkarstwo karpiowe
« Odpowiedź #5 dnia: 26.12.2018, 14:22 »

Jak z rzutami?

Nie są to wędki do ekstremalnie dalekich rzutów :D, ale do zwykłego łowienia wystarczają. Łowie na podajniki ESP 56g,85g i 70g.

Orzeszyna Arkadiusz

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 26.12.2018, 14:34 »
Cześć
Ja mam Delphina Opium Balck Feeder 3,30 m 80 g. Kupiłem go od Mateusza (Koń). Powiem tak cienki w blanku, lekko się nim rzuca i przede wszystkim celnie max. koszyki jakie używam to 25 g. Jeżeli się nic nie zmieni to będzie kijek za sprzedaż ponieważ kupuję Matrixy Horizony 3,60 m.

Offline Mario1988

• Ekspert
  • Reputacja: 123
  • Niemożliwe nie istnieje
    • Galeria
    • Mapa forumowiczów SiG
« Odpowiedź #7 dnia: 26.12.2018, 15:07 »
Delphina Etne jak dobrze pamiętam na zlocie miał Darek. Miałem w ręku i zrobił na mnie fajne wrażenie :) Oczywiście o ile mnie pamięć nie myli :P
Łączy nas pasja :) No i zloty SiG :D

Mapka forumowiczów<= Link do mapki :)

Offline DarekM

• Ekspert
  • Reputacja: 67
  • Ulubione metody: gruntówka + sygnalizator
« Odpowiedź #8 dnia: 26.12.2018, 19:33 »
Dobrze pamiętasz Mario :D. Moja Etna to 3,6m 2,75lb. Na pewno nie jest to kij do dalekiego rzucania i myślę, że wersja 3lb to dalej nie będzie kij do rzucania. Etny to są pełne paraboliki, nie oznacza to, że strach nimi rzucić bo mocne są (zmuszony byłem nieraz holować nim siłowo i pomimo pełnego ugięcia cieniutkiego blanku nie bałem się o jego wytrzymałość). Jeżeli chcesz daleko rzucać to C1 będzie lepszym wyborem, są to sztywniejsze kije o grubszym blanku niż Delphiny. A Etna, cóż - kije pięknie wykonane o pięknym ugięciu do finezyjnego holowania dające mnóstwo frajdy z holu lecz jak to w życiu bywa - coś za coś, daleko nim nie rzucimy :) :beer:
Pozdrawiam Darek

Offline Mardead

• Ekspert
« Odpowiedź #9 dnia: 26.12.2018, 20:05 »
O i fajnie poczytać taką opinie. Plan mam taki: Na nocne zasiadki chciałbym mieć kij do łowienia z PVA z dużymi podajnikami, drugi kij do ciężkiej zabawy na grubego zwierza ( Nawet nieduże sumy ).
Nie chcę być karpiarzem, bo wolę nawet duże karpie łowić feederami.
Pomyślałem o Delphinach jako o zastępstwie mocnego feedera... Jeśli poradzą na odległościach max 70m z PVA to bym zaryzykował...
Potrzebuje tylko dobrych opinii.

Marcin

Offline tomasz 38

• Ekspert
  • Reputacja: 552
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #10 dnia: 26.12.2018, 21:41 »
Hej ja z kolei miałem do czynienia z Prologic c1a i złego słowa nie powiem ;) super kijki może nie mają tak cienkiego blanku jak Delphin ,ale to kije do dalekiego rzucania i na spore rybki :thumbup: piszę o modelu 3,6 3,25lbs i cena fajna :D

Offline tomasz 38

• Ekspert
  • Reputacja: 552
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #11 dnia: 26.12.2018, 21:44 »
Jeżeli Delphiny to paraboliki to może być ciężko rzucić ponad 70 m z pva. Nie mówię, że to nie jest możliwe ale napewno Prologic c1a lepiej sobie z tym da radę ;)

Offline marcin82

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 16
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #12 dnia: 27.12.2018, 07:56 »
Mam Delphiny Etna Full Cork Limited Edition 3,6m 3lb 3 skł. i bez problemu rzucam nimi na odległość 70 m z  podajnikime ESP 56g + towar co daje jakieś 90 gram. Trzeba pamiętać, ze odległość rzutu to nie tylko sam kij, ale i również kołowrotek , technika czy nawet żyłka. Jak kupiłem swoje Delphiny Etna, to miałem również Prologic C1 3,6 m 3lb 3 skł. i podczas robienia testu krzywej ugięcia przy takim samym ciężarze, Prologic bardziej się "kłaniał", więc jest troszkę bardziej miękkim kijem. Z tego co pamiętam to C1 nie osiągałem takich odległości jak Delphinem co nie znaczy że Delphin to sztywna pała. Ładnie już pracuje na 5 kg karpiku. Zresztą kupiłem te kije pod "dużą" metodę i sprawdzają się idealnie i mam pewność, że z większym karpiem też sobie poradzę. Wykonanie kija jest również piękne, jeśli ktoś na to zwraca uwagę, nad wodą przyciągają wzrok hehe. Ja jestem zadowolony, ale to Twój wybór. pozdro
Raj jest tam, gdzie nie chodzą wszyscy...