Autor Wątek: Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie - Mikado Furrore 3K Method Feeder  (Przeczytany 1806 razy)

Offline Mikon

• Ekspert
  • Reputacja: 119
Czy ktoś z forumowiczów użytkuje ten kijek ? Od jakiegoś czasu jest on dostępny w w ofercie Mikado , ale nie ma żadnych opinii użytkowników. Kijek wydaje się ciekawy biorąc pod uwagę jego cenę. Może to kolejny hit pokroju Genesisa ;) ?

Offline Moczykij

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 19
Ja posiadam mam dl350cm do 90g wyrzutu, kij dość miekij ja go nazywam tzw"krowim ogonem", takie trzeba lubić lub nienawidzić. Mi osobiście średnio pasuje rzucam nim dość fajnie, lecz oczekiwałem więcej. Co do pracy przechodzi w piękna parabole nawet pod karpie 3-4kg, jak dla mnie mam za mała kontroli nad ryba podczas holu, choć sam kij fajnie koryguje błędy podczas holu. Łowię nim już kilka miesięcy daje mu 5/10fajnie wykonany, dość duże przelotki. Jak jednak szukasz czegoś z mikado poczekaj chwilę i pojawia się fajne kije do metody katsudo slim MF, będzie dobrze.

Offline tstg

• Ekspert
  • Reputacja: 35
  • Łowie, bo lubię :)
  • Ulubione metody: feeder
Mikado chyba lubi paraboliczne kije robić do metody :) Black Stone też krowie ogony :)

Offline Moczykij

• Aktywny użytkownik
Na tą chwilę bardziej polecam Ultra light MF od mikado kij do 40 gr niby nie pozorny a robi robote. Jest trochę inny niż wszystkie kije do MF jest trochę bardzie o akcji szczytowej i nie przechodzi tak szybko w parabole, duży zapas mocy i super wykonanie i cena

Offline Moczykij

• Aktywny użytkownik
Lubi lubi :)

Offline Mikon

• Ekspert
Czyli wychodzi na to , że to odpowiednik mojego Mikado Black Stone Commercial Method Feeder. Liczyłem na coś trochę sztywniejszego ze względu na większe cw. Katsudo to już chyba 2x droższe.

Offline Moczykij

• Aktywny użytkownik
No te kije trochę kosztują, ale ja łowię już chyba 3sezon exellence 330 do90gr i nie chce innego dla mnie bajka i cena fajna.

Offline Mikon

• Ekspert
A ja się zastanawiam też nad Ultravioletem. Miałem go w rękach i wykonanie jest ok. Małe przelotki to niby nie problem , bo rzucał będę blisko , kwestia tylko wyglądu. Jakoś duże przelotki bardziej mi pasują.

Offline Moczykij

• Aktywny użytkownik
UV to już chyba legenda i nie ma co tu pisać kij fajny w wielu wariantach, napewno coś dbierzesz.