Autor Wątek: Wędka do metody - 3 modele? Ktory wybrać?  (Przeczytany 7633 razy)

Offline tomasz 38

• Ekspert
  • Reputacja: 552
  • Ulubione metody: feeder
Odp: Wędka do metody - 3 modele? Ktory wybrać?
« Odpowiedź #30 dnia: 18.06.2023, 09:19 »
Kolega Michu dał fajną propozycję Ryobi arctica z nowej serii :beer:,tylko do patyka 10 ft raczej bralbym 3000 rozmiar ;)

Offline Chojnyy

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 4
« Odpowiedź #31 dnia: 18.06.2023, 14:55 »
A czy ktoś z Was używa, trzymał w ręku Flagman Pro, Preston Inertia lub Flagman Mascot ?

Offline Michu83

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 31
« Odpowiedź #32 dnia: 18.06.2023, 16:33 »
Szukaj czegoś z shimano,  daiwa lt lub ryobi.  Ewentualnie  tych modeli które wymieniłeś to sherman pro od flagmana ale wersja z wkręcaną korbką. Choć uważam nadal że Ryobi w tej kwovie jest jak dla mnie jest najlepszą opcją

Offline tomasz 38

• Ekspert
« Odpowiedź #33 dnia: 18.06.2023, 19:11 »
Po co kombinujesz za bardzo masz podane konkretne modele ,a ty Flagmanami się zajmujesz chcesz tanio weź Delphina wiele osób ma i chwalą ;)

Offline tomasz 38

• Ekspert
« Odpowiedź #34 dnia: 18.06.2023, 19:12 »
Prestonem se głowy nie zawracaj ,najlepiej wybierz z tego co doradzilismy ,nie pakujemy cię na minę na pewno :beer:

Offline carl23

• Ekspert
  • Reputacja: 342
  • to zwykły kłamca z wielkim ego jest...
« Odpowiedź #35 dnia: 18.06.2023, 19:55 »
Prestonem se głowy nie zawracaj ,najlepiej wybierz z tego co doradzilismy ,nie pakujemy cię na minę na pewno :beer:

Leci tomasz38 piwko. Ja od siebie dodam, że osobiście wolę fajniejszy patyk, a kręcioł nie musi być topka i to nie o budżet chodzi, tylko jakoś nie przywiązuję uwagi, bo często zmieniam, natomiast mam 2 delphiny Xtreki i Okumę Custom Black, Okuma jak dla mnie chyba fajniejsza/mocniejsza. Tzn żeby nie było, każdy z tych kołowrotków do feedera 3.3 będzie ok, bo ryby są zazwyczaj do 5kg, a i tak większość holuje się kijem nie kołowrotkiem. Różnice jakie widzę, to  kabłąk solidniejszy w Okumie i ogólne odczucia osobiste lepsze. Z drugiej strony ok 100zł różnicy między tymi kołowrotkami więc nie dziwne, że Okuma lepiej stoi. Ja mam kilka wędek z kręciołami, więc jakichś mega przebiegów nie mają, ale w sumie nawet wczoraj na zawodach miałem tego Xtreka zapiętego i 37kg przerobił bez uwag, jesiotry po 8-10kg też jest w stanie zatrzymać, więc wg mnie do zastosowań większości przeciętnych wędkarzy są to propozycje, które spełnią wymagania.

Offline Chojnyy

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 4
« Odpowiedź #36 dnia: 19.06.2023, 07:41 »
:) o to bym nikogo tutaj nie podejrzewał. Jestem mega wdzięczny za Wasze zaangażowanie.

Offline Tetley

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 27
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #37 dnia: 19.06.2023, 12:23 »
Cześć,

Polecam Ci już prawie nie dostępny kij:
https://feedersklep.pl/1579-wedka-by-dome-master-carp-pro-330m.html

Karpie do 10 kg ( takie największe były na tym kiju ) nie robią na nim wrażenia.
Pozdrawiam

Robert

Online flowgrid

• Ekspert
  • Reputacja: 233
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #38 dnia: 23.06.2023, 18:54 »
Proszę jeszcze o potwierdzenie, że "Eska" o której piszemy to właśnie ten model czyli N'zon S -> https://allegro.pl/oferta/wedka-daiwa-n-zon-s-feeder-330cm-60g-13320720964
Pany, wie może ktoś jak się ma Daiwa N'ZON S Feeder 3,3m 10-60 g w stosunku do Garbolino Synergy Feeder 3,3m 75g pod kątem akcji i ugięcia?
Marcin

Offline tomasz 38

• Ekspert
« Odpowiedź #39 dnia: 23.06.2023, 22:54 »
Jak dobrze pamiętam Daiwa ma cieńszy blank od Synergy ,akcje patyki mają podobną to progresy :beer: