Na pewno z italici wyszedł. Parametry na papierze są takie same. Czy to jest spark, czy przemalowana jakaś z Fortex nie jestem w stanie stwierdzić.
Sam teraz szukam batów i miałem tylko, że 7m w łapie obok Xt pro limited i Genesis pro w tej samej długości. I SLF mi najbardziej przypadł do gustu. Mimo że minimalnie cięższy jednak jak dla mnie lepiej leży w łapie od Jaxonów. Do tego ma też troszkę głębszą pracę na sucho, nie jest to klucha, ale podczas zacięcia delikatnie głębiej, lecz zauważalnie pracuje. Nie miałem wrażenia, że leci na pysk, Nie były to jakieś znaczne różnice, ale Xt pro wypadł dla mnie najgorzej. Wczoraj je miałem w łapie przy wizycie w sklepie na F. Nie wiem jak 8, bo tu bywają kolosalne różnice, ale 7 na plus.
O ile w 7 sporo tego mam w lokalnych sklepach tak z 8 jest tragedia.
Jeszcze jest jeden ciekaw bat w 7m kosa Sensas Nano następca bulleta. Tu w 8 raczej napewno klapa bo poprzednie ich 8 były zawsze tragicznie wyważone
Aktualnie myślę nad TX 2 a tym Tx3 z dwoma szczytówkami. Tylko nigdzie nie mogę dorwać tego TX3

nawet w 7m wersji.
Z 8 w tym tygodniu co miałem w łapie ani jedna mi nie urwała 3 liter.
Mistrall: Aqua , Sicata UL Jaxon:Xt pro Limited, Xt pro Turbo , Genesis Pro, Fiume Perfetto , Mikado: tournament, atthis VDE-R: SX2 Trabucco: Activa i Atomic lite