Autor Wątek: Alarm bezprzewodowy do piwnic czy garaży  (Przeczytany 1368 razy)

Offline Azymut

• Ekspert
  • Reputacja: 578
  • Ulubione metody: waggler i feeder
Alarm bezprzewodowy do piwnic czy garaży
« dnia: 24.11.2019, 09:18 »
Witajcie :)

Mam taką sytuację jak zapewne wiele osób tutaj, że nie dam rady całego sprzętu trzymać w domu. Część, tych mniej wartościowych choć i tak cennych dla mnie, rzeczy trzymam piwnicy. Poza standardowymi zabezpieczeniami jak kraty w oknach, blaszane drzwi, mocne kłódki, pomyślałem o jakimś alarmie.

Wiele z nich jest montowana na stałe do ściany, dodatkowo wymagają stałego podłączenia do prądu i są zawiłe w instalacji.

Przeglądając allegro a potem aliexpress znalazłem taki oto alarm.

https://m.pl.aliexpress.com/item/32801774925.html?trace=wwwdetail2mobilesitedetail

Cena to 25 złotych, zasilany jest 4 bateriami, jest mobilny, można go przekładać z miejsca na miejsce, włączamy i wyłączamy za pomocą pilota (są 2 w zestawie), działa w dzień jak i noc (podczerwień) a dźwięk jaki z siebie wydaje to 105 decybeli naprawdę dającego po uszach dźwięku. Obszar jego skanu to 105 stopni o ile dobrze pamiętam, czy np. drzwi, okna, itp spokojnie ogarnia. Działa na zasadzie wykrywania ruchu i uruchomieniu alarmu.

Sam go już przetestowałem, działa bez zarzutu. Wszystko to o czym wspomniałem u góry jest stanem faktycznym w moim egzemplarzu.

Polecam wszystkim którzy z różnych powodów trzymają sprzęt w piwnicy, garażu, komórkach, czy przybudówkach...

Jedna uwaga, to proszę go zainstalować na takiej wysokości by nie łapał ziemi swoim skanerem bo byle szczur czy mysz zrobi wam pobudkę w środku nocy ;D

Szczerze polecam! :thumbup:

Na allegro te same alarmy kosztują 3, czasem 4 razy drożej....
https://www.instagram.com/match_n_feeder/

PB:
Karp 93 cm, (83 cm PZW)
Amur 83 cm,
Jesiotr 110 cm,
Lin 52 cm,
Karaś pospolity 41 cm,
Karaś srebrzysty 44 cm,
Leszcz 69 cm,
Jaź 50 cm,
Płoć 37 cm.

Offline ANDREJZ1

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 12
Odp: Alarm bezprzewodowy do piwnic czy garaży
« Odpowiedź #1 dnia: 24.11.2019, 09:33 »
Mam taki sam, zakupiony na allegro ok 35zł. Alarm się sprawdza tylko trzeba pilnować wymiany baterii.
Kiedyś zapomniałem wyłączyć i zaczął wyć, tak mnie wystraszył że sam chciałem uciekać ze swojej piwnicy.
Taki straszak, ale działa, żaden złodziej nie lubi rozgłosu dlatego będzie skuteczny.

Offline Azymut

• Ekspert
  • Reputacja: 578
  • Ulubione metody: waggler i feeder
Odp: Alarm bezprzewodowy do piwnic czy garaży
« Odpowiedź #2 dnia: 24.11.2019, 14:38 »
Mam taki sam, zakupiony na allegro ok 35zł. Alarm się sprawdza tylko trzeba pilnować wymiany baterii.
Kiedyś zapomniałem wyłączyć i zaczął wyć, tak mnie wystraszył że sam chciałem uciekać ze swojej piwnicy.
Taki straszak, ale działa, żaden złodziej nie lubi rozgłosu dlatego będzie skuteczny.

Dokładnie! Krótkie, głośne, i rytmiczne piskliwe dźwięki świetnie "drażnią" uszy, dlatego sam alarm w przypadku włączenia się jest świetnie słyszalny nawet w ciągu dnia...

Jak dodamy do tego specyficzna akustyke w takich miejscach jak piwnica to faktycznie, nogi robią się miękkie :D

Nie namawiam do kupna, ale 25 zł za dodatkową ochronę sprzętu i innych rzeczy przez 24/h to dobry interes 8)
https://www.instagram.com/match_n_feeder/

PB:
Karp 93 cm, (83 cm PZW)
Amur 83 cm,
Jesiotr 110 cm,
Lin 52 cm,
Karaś pospolity 41 cm,
Karaś srebrzysty 44 cm,
Leszcz 69 cm,
Jaź 50 cm,
Płoć 37 cm.