Witajcie

Mam taką sytuację jak zapewne wiele osób tutaj, że nie dam rady całego sprzętu trzymać w domu. Część, tych mniej wartościowych choć i tak cennych dla mnie, rzeczy trzymam piwnicy. Poza standardowymi zabezpieczeniami jak kraty w oknach, blaszane drzwi, mocne kłódki, pomyślałem o jakimś alarmie.
Wiele z nich jest montowana na stałe do ściany, dodatkowo wymagają stałego podłączenia do prądu i są zawiłe w instalacji.
Przeglądając allegro a potem aliexpress znalazłem taki oto alarm.
https://m.pl.aliexpress.com/item/32801774925.html?trace=wwwdetail2mobilesitedetailCena to 25 złotych, zasilany jest 4 bateriami, jest mobilny, można go przekładać z miejsca na miejsce, włączamy i wyłączamy za pomocą pilota (są 2 w zestawie), działa w dzień jak i noc (podczerwień) a dźwięk jaki z siebie wydaje to 105 decybeli naprawdę dającego po uszach dźwięku. Obszar jego skanu to 105 stopni o ile dobrze pamiętam, czy np. drzwi, okna, itp spokojnie ogarnia. Działa na zasadzie wykrywania ruchu i uruchomieniu alarmu.
Sam go już przetestowałem, działa bez zarzutu. Wszystko to o czym wspomniałem u góry jest stanem faktycznym w moim egzemplarzu.
Polecam wszystkim którzy z różnych powodów trzymają sprzęt w piwnicy, garażu, komórkach, czy przybudówkach...
Jedna uwaga, to proszę go zainstalować na takiej wysokości by nie łapał ziemi swoim skanerem bo byle szczur czy mysz zrobi wam pobudkę w środku nocy

Szczerze polecam!

Na allegro te same alarmy kosztują 3, czasem 4 razy drożej....