Autor Wątek: Nowy Rok, nowy bat 7? Tylko jaki?  (Przeczytany 4821 razy)

Offline Jurek z Warszawy

• Ekspert
  • Reputacja: 166
  • Tylko wody PZW- no kill
  • Ulubione metody: feeder i spinning
Odp: Nowy Rok, nowy bat 7? Tylko jaki?
« Odpowiedź #15 dnia: 01.01.2020, 21:10 »
A nikt tu nie napisał jeszcze tu o mikado turnament 7m. Czy jeszcze jest dostępny w sklepach ? Mailem i mogę polecić

Offline motov8

• Ekspert
  • Reputacja: 239
« Odpowiedź #16 dnia: 01.01.2020, 22:24 »
A nikt tu nie napisał jeszcze tu o mikado turnament 7m. Czy jeszcze jest dostępny w sklepach ? Mailem i mogę polecić
Tak, ale to po prostu niższa półka. Autor szuka jednak tego jednego, najlepszego :)
Mikado deklasuje wszystkie baty do 500 zł.

Offline Łuki

• Ekspert
  • Reputacja: 304
  • SiG
...to królestwo...

Pozdrawiam.

Offline Dfc7

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 5
« Odpowiedź #18 dnia: 02.01.2020, 06:21 »
Mikado jak i aqua mistrala odpadły z racji pracy.

Wymieniłem te które są mi nieznane lub które znam ale nie mam skali porównawczej do innych. Tak jak w/w freccia. Droga i nawet następca lasera, a motov8 narzeka na nią. Kto by pomyślał, że tak będzie przy tej półce. Szkoda mi w ciemno testować. Wolę wedle opinii odhaczac co gorsze i zawęzić ew. grono. Na kartce parametry to tylko liczby, a opisy w katalogu to marketing. Tu taki węgiel, a taki oplot itp. Część batów mógłbym na sucho pomacac w sklepie ale to ciągle na sucho. Stąd badam odczucia użytkowników którzy łowili. Gdyby wyczyn nie skończył jako giełda to ich bym meczyl ;D tam widzę, że tylko Kondziu nt tyczek jeszcze odpowiada, a jemu nie truję, bo jak pamiętam wyjechał na święta. Poza tym co parę głów to nie jedna ;)

Offline N3su

• Ekspert
  • Reputacja: 319
  • Ulubione metody: spinning
« Odpowiedź #19 dnia: 02.01.2020, 12:22 »
Masz:

Jak bym miał brać dla siebie na teraz to slf. 7 jest tak samo cięta i sztywna. Genesis pro obok wypada blado przy browningu.

Offline Dfc7

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 5
« Odpowiedź #20 dnia: 06.01.2020, 21:58 »
Witam,
Dziękuję za wszelkie porady odnośnie bata. Być może podczepiając się pod inne zamówienie (:money:)albo bez  ale wezmę colmica. Miałem zawahanie przy ofercie odnośnie arei na tym forum, tu jednak znana mi osoba, nasz reprezentant MŚ w spalawiku ukrócił wątpliwości. To łuskanie ryb w moim wykonaniu ni jak się ma do opisu Górka (w jego sklepie), co akurat wpływało na moje decyzje . Już prawie brałem lasera (dzięki za namiar Łuki) ale przy moim roztrzepaniu i miejscach gdzie mam zawody, mógłbym go złamać bez szans na support. Szkoda, że nie wypowiedział się nikt na temat reszty wędek. Byłoby to owocne dla osób batorzacych drobnicę. Niemniej jednak, łowiąc mniej na piątkę, poznałem dalszy szlak. 800 za 5 colmica to dużo za dużo. I ta nie musi być tym "wyjątkowym" kijem. Jeszcze raz dziękuję za zainteresowanie :beer:

Offline toked

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 13
  • Ulubione metody: bolonka
« Odpowiedź #21 dnia: 06.01.2020, 23:18 »
Dfc7 jeżeli jeszcze nie kupiłeś tego bata to napisz na priv mam coś co może Cię zainteresować, a jak nie to przynajmniej poznasz jeszcze jeden bat z wyższej pólki.

Tomasz