Może ale nie musi
mógłbyś zmierzyć srednice, wysokość przelotki oraz odległość od uchwytu kołowrotka? Acolyte wygląda jakby miał jeszcze mniejszą startową, a przez dwa lata żyłka ani razu się w nią nie zaplątała. Mi osobiście o wiele lepiej się rzuca z Xareo niż SuperX Gt/gtm(wąska szpula)
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
Masz racje, może lecz nie musi. Jednakże pare spektakularnych trzasków przy rzucie i pozbycie się kilku zestawów skłoniło mnie by zdjąć Baitrunnera Aero 4000 i pozostać przy mniejszej szpuli.
Maciej- Fisha też zazwyczaj łowi Acolyte’ami, nie pamietam dokładnie jakie dlugosci, ale na pewno nie Distance

W każdym razie Aero 4000 tez nastręczył mu problemów i poszedł po „klasyczne” szpule w Thunnusach 4000.
W „pudlu” 10-11ft przelotka startowa ma całe 11mm średnicy wewnętrznej, a jej górna krawędź jest cały centymetr od blanku. Bez dopalacza od przelotki do stopki kołowrotka jest ok 43cm, czyli od przelotki do rantu szpuli będzie 35, 38cm...
Method Feeder 11-12ft może się poszczycić takimi samymi parametrami, z tą różnicą, że pierwsza przelotka jest aż 2 cm dalej 😜