Autor Wątek: (S) Karpiówki Anaconda Corky 12ft 2,75lb - 3 szt.  (Przeczytany 1712 razy)

Online fishunter1990

• Ekspert
  • Reputacja: 905
  • Przystawka i Laying-on Gruntówka z alarmem
Siemanko! Muszę niestety pożegnać się z tytułowymi karpiówkami, więc zapraszam do oferty.

Opis producenta:
"Wędki Anaconda Corky od razu podbiją serca profesjonalistów, ten sensacyjnie smukły korkowy uchwyt zwróci uwagę praktycznie każdego wędkarza karpiowego. Nieoszlifowany blank z tworzywa Natural High Carbon w połączeniu z tworzywem rubber cork, subtelnymi zwojami i miejscem na logo z tkaniny węglowej tworzy perfekcyjną symbiozę. Oczywiście do takiej przepięknej wędki pasuje typowa, tradycyjna, przechodząca akcja, zapewniająca doskonałą zabawę. Przede wszystkim szybka i jednocześnie przechodząca akcja i olbrzymie zapasy mocy blanku sprawiają, że każdy rzut i każde branie stają się przyjemnością.
Podstawowe parametry:

- długość: 3,60 m
- długość transportowa: 190 cm
- elementy: 2
- waga: 350 g
- ciężar rzutu: 2,75 lb
- przelotki: 5 + 1
- blank z 25-tonowego tworzywa natural carbon
- uchwyt 3A Slim Skin Cork
- supersmukłe dwustopkowe przelotki SIC
- przelotka szczytowa Flange-XL-SIC
- uchwyt kołowrotka Soft Touch DPS
- miejsce na logo z tworzywa 3K Woven Carbon
- klips Anaconda Line Clip
- zaślepka aluminiowa z logo wykonanym laserowo."

Kijki te mają wyjątkowo cienki dolnik (poniżej uchwytu kołowrotka), pokryty korkiem. Akcja kija, według mnie jest dość szybka w trakcie wyrzutu, a pod narastającym ciężarem ryby przechodzi bardziej w parabolę, ale na pewno nie należy do typowych "klusek". Bardzo fajne kije do łowienia karpi w "bezpieczniejszych" łowiskach, tzn. na otwartych wodach, raczej z dala od zaczepów, gdzie hol siłowy nie jest potrzebny. Znakomite także do połowu z podajnikami method feeder w gramaturze 60-90g. Patyki te, spokojnie obsługują spomba wielkości midi + towar, (ja akurat rzucałem na odległości do 65m). Blanki są szorstkie w dotyku, czuć każdy "segment" maty węglowej.

Stan wędzisk: kijki nad wodą w ciągu 1,5 roku były ok.20 razy (ryby max 6kg), więc się nie napracowały, a ich stan wizualny oceniam na 4,5/5. O sprzęt dbam pedantycznie, więc te karpiówki nie są wyjątkiem, ale oczywiście występują drobne ryski czy plamki na lakierze w niewielkich ilościach. Jeden kij na dolniku posiadał małe wykruszenie korka, które zaszpachlowałem klejem z mielonym korkiem i efekt renowacji jest b.dobry. Wszystkie dolniki, przeciągnięte są impregnatem do korka U-40 Cork Seal.

Cena: 220zł/szt + koszty wysyłki kurierem lub 600zł/3szt + kw.
Preferuję sprzedaż kompletu 3szt. Towar wysyłam po zaksięgowaniu środków na moim koncie. Nie wysyłam za pobraniem.

Wolę łowić niż łapać...🎣🍺😉

Online fishunter1990

• Ekspert
  • Reputacja: 905
  • Przystawka i Laying-on Gruntówka z alarmem
Odp: (S) Karpiówki Anaconda Corky 12ft 2,75lb - 3 szt.
« Odpowiedź #1 dnia: 15.04.2020, 16:22 »
Nieaktualne :).
Wolę łowić niż łapać...🎣🍺😉