Hej.
Niestety moja próby dystansowego łowienia spełzły na niczym. Kłopoty zdrowotne (złamane kręgi i bark z przemieszczeniem) skutecznie uniemożliwiają mi użycie tej wędki zgodnie z jej przeznaczeniem.
Wędka była ze mną nad wodą dwa razy. Wyciągnąłem na nią dwa karpie, ok 14 i 9 kg, amura ok 8 kg, oraz płotki i ukleje. Jej praca pod duża ryba sięga 1/3 długości kija, wyrzut 50 metrów osiągałem na siedząco, dalej nie rzucałem z powodu bólu. Branie z 50 metrów uklejki dobrze bylo sygnalizowane na szczytówce 1 Oz.
Kij nie był nigdy naprawiany ani uszkodzony. Gwarancja do maja 2021 roku. Wędkę kupiłem w zaprzyjaźnionym sklepie, po konsultacji z nimi. Wskazali mi tego Prestona jako najlepszy wybór do 400 złotych.
Wędka posiada na rękojeści rysę z powodu nieostrożnego otwierania jej z foli. Gratis dorzucam zapasowa szczytowke 1 Oz. Ona jest z innej serii, minimalnie jest krótsza i ma ciut inny rozstaw przelotek. Taka dostałem od zaprzyjaźnionego sklepu w ramach gwarancji (poprzednia 1 Oz złamałem). Złamana zastąpiłem dodatkowo oryginalna szczytowką, więc zestaw składa się z wędki, dwoma oryginalnymi szczytówkami 1i 2 oz, oraz zapasowa 1 Oz z innej serii.
Cena jaka mnie interesuje to 260 złotych plus 20 zł wysylna w tubie PCV.
Parametry i opis znajdziecie tutaj
https://sklepdrapieznik.pl/sklep/wedki-korum-i-preston/29612-preston-super-feeder-390m.html?search_query=Preston+super+feeder&results=14Zdjęcia moge wysłać na maila.