Dziękuję Panowie za sowity odzew.
Mosteque-
Kanał Bartona znam jak własną kieszeń, faktycznie ostatnio widziałem, że łowi na wędziskach Milo za kwoty w granicy 1500 zł, ale w jednym z filmów, gdzie mówił o tej drożyźnie wspomniał też o Jaxon o którym pisałem w pierwszym wątku. Stąd też pomysł, aby ją kupić (a kupiłem ich kilka).
Poniżej film (minuta 3:50 - mówi o Milo, minuta 5:50- tani Jaxon na łódkę). Polecam tego Jaxon z minuty 5:50, bo jest bardzo wygodna.
...i właśnie. Coraz bardziej zastanawiam się nad tym Jaxon, lecz o długości może 4,5 m (mam kilka sztuk 4 metrowych). Z jednej strony skoro wędzisko udane, leży świetnie w dłoni, więc może co tu kombinować ? Z drugiej strony nie mam dużego doświadczenia i może w podobnej cenie można nabyć coś ? Lepszego ?
Ktoś może zapyta po co tyle bolonek (do tego identycznych). Jednakże na wodzie szkoda czasu na zmiany gramatur itp

Wygodnie jest mieć np 4 wędki uzbrojone od lekka po ciężko i tylko zmieniać kije w razie potrzeb.
Co do wędkowania z łodzi. Wędkarzy przeważnie dwóch, łódź 3,6m, także pełna swoboda, długie kije nie przeszkadzają w ogóle.
Nawiasem mówiąc zawsze zastanawiałem się jak skutecznie łowić z łodzi na grunt (feederem). Na małej spokojnej wodzie może i wyjdzie, ale na wodzie 500 ha (gdzie zawsze trochę kołysze) to wydaje się być mega ciężkie. Masz dobrą receptę
Daavid ?
FanFeeder - też uważam, że to ma sens (długie wędziska), tym bardziej, że wodę mam głęboką (do 35 metrów).
Stan-nie chcę dłuższej niż 5m. Sądzę, że 4,5 będzie naprawdę ok (choć 4 metrową także łowi się przyjemnie).
Na razie na allegro w obserwowane wrzuciłem dwie JAXON FLOAT ACADEMY TELE BREAM 4.00, a także jedną 4,5 m .
mjmaciek - jutro poczytam o wędzisku przytoczonym przez Ciebie.