Autor Wątek: Sztyca Daiwa Power Carp X Landing Net Handle 3,5 m - opinie  (Przeczytany 2471 razy)

Offline pitry1987

• Ekspert
  • Reputacja: 69
  • Ulubione metody: method feeder
Czy ktoś ma doświadczenia ze sztycą Daiwa Power Carp X Landing Net Handle 3.5m? Potrzebuję jej na komercję do karpii ok. 5kg. Na większe mam duży podobierak karpiowy, który nie jest wygodny do małych rybek.
Bo rybka lubi pływać i to nie w patelnianym oleju 😃

Offline Darek_Darek1968

• Ekspert
  • Reputacja: 60
  • Ulubione metody: method feeder
Odp: Sztyca Daiwa Power Carp X Landing Net Handle 3,5 m - opinie
« Odpowiedź #1 dnia: 17.01.2020, 12:17 »
Mam tą krótszą, czyli 2,5m.
Bardzo solidna i sztywna, średnica uchwytu dość duża ale przez to dla mnie wygodna bo mam wielkie łapy.
Przy takiej cenie nie ma co wybrzydzać.

Offline Geo

• Ekspert
  • Reputacja: 102
    • Galeria
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #2 dnia: 17.01.2020, 15:34 »
Ta 3, 5m to nowa sztyca chyba mało kto ją już testował. Jako użytkownik wercji 2,5m jestem dość mocno zainteresowany wersją dłuższą, gdyby miała 4m brałbym w ciemno, a tak jeszcze szukam, czekam i porównuję.
Sebastian

Offline Luakszitto

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #3 dnia: 25.11.2020, 12:44 »
Czy ktoś może polecić jakiś dobry kosz do tego podbieraka, i jaki gwint tam pasuje?

Offline adamk

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 50
« Odpowiedź #4 dnia: 25.11.2020, 13:01 »
Używam tej sztycy od ok. 25-30 wyjazdów. Mam różne kosze ale najczęściej podpinam ten:
https://sklepdrapieznik.pl/kosze-do-podbierakow-do-30/29605-kosz-podbieraka-preston-latex-hair-mesh-landing-net-2019-20.html

Ma swoje wady (waga, operowanie w wodzie, kiepsko schnie) i zalety (nic się nie czepia, nie śmierdzi) więc to kwestia gustu, ja mając różne w torbie tego używam najczęściej.
Sztyca też ma swoje wady i zalety ale w tej cenie robi robotę.
Na dniach kupię jednak dłuższą (4m) i lżejszą. Dokupię też kosz Guru 600 (widziałem jakiś filmik), nie jest chyba jeszcze dostępny w polskich sklepach.
Nie wiem co łowisz i jak wypinasz ryby (kolana vs. mata) ale chyba bardziej istotne niż średnica obręczy jest głębokość siatki. Ten podlinkowany kosz byłby dla mnie ideałem gdyby był 5-10 cm głębszy...

Co do gwintu - wszystko ma jednakowy standard czyli wszystko (sztyce/kosze) pasuje do wszystkiego.

Offline Luakszitto

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #5 dnia: 25.11.2020, 13:15 »
Używam tej sztycy od ok. 25-30 wyjazdów. Mam różne kosze ale najczęściej podpinam ten:
https://sklepdrapieznik.pl/kosze-do-podbierakow-do-30/29605-kosz-podbieraka-preston-latex-hair-mesh-landing-net-2019-20.html

Ma swoje wady (waga, operowanie w wodzie, kiepsko schnie) i zalety (nic się nie czepia, nie śmierdzi) więc to kwestia gustu, ja mając różne w torbie tego używam najczęściej.
Sztyca też ma swoje wady i zalety ale w tej cenie robi robotę.
Na dniach kupię jednak dłuższą (4m) i lżejszą. Dokupię też kosz Guru 600 (widziałem jakiś filmik), nie jest chyba jeszcze dostępny w polskich sklepach.
Nie wiem co łowisz i jak wypinasz ryby (kolana vs. mata) ale chyba bardziej istotne niż średnica obręczy jest głębokość siatki. Ten podlinkowany kosz byłby dla mnie ideałem gdyby był 5-10 cm głębszy...

Co do gwintu - wszystko ma jednakowy standard czyli wszystko (sztyce/kosze) pasuje do wszystkiego.

Dzięki za podpowiedź :) 

Offline cthulhu

• Ekspert
  • Reputacja: 218
« Odpowiedź #6 dnia: 25.11.2020, 20:31 »
Użytkuję tą sztyce od maja razem z koszem "składany" korum 26 cali. Świetnie się uzupełniają do podbierania karpi. Póki co podbieralem karpie do 5kg. Polecam, chociaż nie mam porównania z innymi sztycami.