Cytat: fishunter1990 w 05.12.2021, 19:58Słupki muszą być pionowe, czyli prostopadłe do ścianki, do której są przymocowane, aby zachować jednakową długość dla wszystkich przyponów. Zwróć jednak uwagę, że na szczycie każdego słupka pod haczyki, są wypustki zapobiegające ich ssuwaniu się ku górze. Oczywiście dotyczy to przyponów wiązanych według słupków wzorcowych dla każdej długości, więc jeśli zamierzasz trzymać tam gotowe, kupne przypony, które jednak będą nieco dłuższe to niestety nie będą się dobrze trzymać. Tak to wygląda:Dzięki Fish Leci znowu myślę, że te Kamasany i Drennany będą trzymać zadeklarowane długości Piórnik kupiony!
Słupki muszą być pionowe, czyli prostopadłe do ścianki, do której są przymocowane, aby zachować jednakową długość dla wszystkich przyponów. Zwróć jednak uwagę, że na szczycie każdego słupka pod haczyki, są wypustki zapobiegające ich ssuwaniu się ku górze. Oczywiście dotyczy to przyponów wiązanych według słupków wzorcowych dla każdej długości, więc jeśli zamierzasz trzymać tam gotowe, kupne przypony, które jednak będą nieco dłuższe to niestety nie będą się dobrze trzymać. Tak to wygląda:
Cytat: Azymut w 05.12.2021, 20:22Cytat: fishunter1990 w 05.12.2021, 19:58Słupki muszą być pionowe, czyli prostopadłe do ścianki, do której są przymocowane, aby zachować jednakową długość dla wszystkich przyponów. Zwróć jednak uwagę, że na szczycie każdego słupka pod haczyki, są wypustki zapobiegające ich ssuwaniu się ku górze. Oczywiście dotyczy to przyponów wiązanych według słupków wzorcowych dla każdej długości, więc jeśli zamierzasz trzymać tam gotowe, kupne przypony, które jednak będą nieco dłuższe to niestety nie będą się dobrze trzymać. Tak to wygląda:Dzięki Fish Leci znowu myślę, że te Kamasany i Drennany będą trzymać zadeklarowane długości Piórnik kupiony! Jestem przekonany, że będziesz zadowolony z zakupu. Sam mam dokładnie taki piórnik, krótko po zakupie zrobiłem jego prezentację:https://splawikigrunt.pl/forum/index.php?topic=19177.0Po pełnym sezonie użytkowania mogę napisać, że w 100% spełnia moje oczekiwania. W każdym razie przypony nie spadają samoistnie z torów.Pozdrawiam
Widzę S76, że masz właśnie ten model Stonfo, który był moim poprzednikiem Matrixa. Czyli jesteśmy na tym samym etapie, co do wyboru piórnika na przypony .
coś takiego
Cytat: Brand w 05.12.2021, 21:57coś takiegoWygląda ciekawie, choć cena nie zachęca. Gdzie kupowałeś, bo kiepsko z dostępnością.
U wszystkich sprzedawców u których pytałem jest podobny problem Chyba Matrix puścił kiepską serie.