Autor Wątek: Oparcie do kosza Jaxon AK-KZE-001  (Przeczytany 630 razy)

Offline Snupson

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 3
Oparcie do kosza Jaxon AK-KZE-001
« dnia: 08.01.2021, 18:53 »
Witam serdecznie !
Chciałbym trochę odświeżyć wątek poruszony tutaj:

https://splawikigrunt.pl/forum/index.php?topic=5100.45

Zastanawiam się nad zakupem kosza wymienionego w tytule. Jednak nie ma on oparcia. Bardzo zależy mi na oparciu stąd zacząłem kombinować. Widzę że kolega napisał że do tego kosza będzie pasować oparcie od Sensas 285. Ale gdzie czegoś takiego szukać ? Kosz mogę dostać nowy za 770 zł. Jednak czy kombinacja z oparciem nie przerośnie zbytnio ceny tego wszystkiego? Sam nie wiem co robić. Doradźcie mi proszę !

Offline Cobi92

• Ekspert
  • Reputacja: 173
  • Ulubione metody: method feeder
Odp: Oparcie do kosza Jaxon AK-KZE-001
« Odpowiedź #1 dnia: 08.01.2021, 21:40 »
Byłem dziś w sklepie który nazywam "światem badziewia" czyli typowym sklepie w którym jest wszystko i nic w którym trafiłem na coś co chcę wykorzystać w fotelu feederowym własnej produkcji. Często odwiedzam tego typu sklepy gdy przypadkiem jestem w pobliżu, bo można tam za grosze kupić wiele przydatnych pierdół, które przy odrobinie kreatywności można zastosować lub przerobić do wędkarskich potrzeb :D Od dawna szukałem czegoś co pozwoliłoby mi zrobić fajne regulowane oparcie i w końcu trafiłem na idealne i niedrogie rozwiązanie, które może i Ciebie jakoś zainspiruje. Nazywa się to stojakiem rowerowym serwisowym i służy do podniesienia koła:
https://allegro.pl/oferta/stojak-serwisowy-rowerowy-tylne-kolo-regulowany-9772403871

Niestety w sklepie "Radość" zapłaciłem 17 złoty, a na Allegro są po 12 na czym mocno cierpi moja cebulowa dusza :P , ale tak się ucieszyłem, ze w końcu znalazłem rozwiązanie, że przeżyję tego 5taka

Jak widać na zdjęciach i co przetestowałem dziś osobiście można to zablokować tworząc dowolny kąt od 0 do 360 stopni. Bez problemu można się solidnie oprzeć. Do jednego ramienia przymocuję sobie jutro wygodne oparcie, drugie zamocuję do ramy siedziska. Jeśli długość czy szerokość ramion jest nieodpowiednia można sobie wszystko skrócić albo w ogóle rozciąć i stworzyć 2 osobne zawiasy, bo tak na prawdę chodzi o 2 mechanizmy zaciskowe, nie muszą być połączone ze sobą :) Całość jest stosunkowo lekka, ale całkiem solidna. Ząbki zaciskowe są dość duże, nie powinny się łatwo wyrobić. Jutro wrzucę foty jak mi to wyszło, ale jestem pewny, że się sprawdzi.

Lepiej 3 razy złowić i wypuścić niż raz zjeść ;)