Byłem dziś w sklepie który nazywam "światem badziewia" czyli typowym sklepie w którym jest wszystko i nic w którym trafiłem na coś co chcę wykorzystać w fotelu feederowym własnej produkcji. Często odwiedzam tego typu sklepy gdy przypadkiem jestem w pobliżu, bo można tam za grosze kupić wiele przydatnych pierdół, które przy odrobinie kreatywności można zastosować lub przerobić do wędkarskich potrzeb

Od dawna szukałem czegoś co pozwoliłoby mi zrobić fajne regulowane oparcie i w końcu trafiłem na idealne i niedrogie rozwiązanie, które może i Ciebie jakoś zainspiruje. Nazywa się to stojakiem rowerowym serwisowym i służy do podniesienia koła:
https://allegro.pl/oferta/stojak-serwisowy-rowerowy-tylne-kolo-regulowany-9772403871Niestety w sklepie "Radość" zapłaciłem 17 złoty, a na Allegro są po 12 na czym mocno cierpi moja cebulowa dusza

, ale tak się ucieszyłem, ze w końcu znalazłem rozwiązanie, że przeżyję tego 5taka
Jak widać na zdjęciach i co przetestowałem dziś osobiście można to zablokować tworząc dowolny kąt od 0 do 360 stopni. Bez problemu można się solidnie oprzeć. Do jednego ramienia przymocuję sobie jutro wygodne oparcie, drugie zamocuję do ramy siedziska. Jeśli długość czy szerokość ramion jest nieodpowiednia można sobie wszystko skrócić albo w ogóle rozciąć i stworzyć 2 osobne zawiasy, bo tak na prawdę chodzi o 2 mechanizmy zaciskowe, nie muszą być połączone ze sobą

Całość jest stosunkowo lekka, ale całkiem solidna. Ząbki zaciskowe są dość duże, nie powinny się łatwo wyrobić. Jutro wrzucę foty jak mi to wyszło, ale jestem pewny, że się sprawdzi.