A rybki to leszcze tak do 40 cm ,karasie 30 cm , bonusy czyli karpie do ok 3 kg.
Na takie rybki do 40 m najlepiej używa mi się pickera 3 m o c.w. ok 40 g i podajnikiem 20 g. Ale bonusy 4 - 5 kg to już hol się trochę przedłuża. Myślę, że wędka o c.w. 60 g byłaby lepsza. Mam Opiuma, fajna wędka, cienki dolnik, jak w Mikado Katsudo Slim Method Feeder ale sprawia pewne problemy - trzeba wymieniać tylną podpórkę przy zmianie wędki, żeby dobrze trzymała. Szczytówki stosuję Jaxona. Fabrycznych nie miałem odwagi

Co do wyważenia wędki do kołowrotka do feedera, jest to moim zdaniem nieistotne. Nie trzymamy wędki w ręku oczekując na branie a po braniu i tak nie ma to znaczenia.
Na ryby 5-15 kg to już raczej inne kije, chociaż sporadyczny przyłów da się wyciągnąć również lżejszym kijem. Pytanie ile takich się trafia na jednej sesji?
Nie mam żadnej z wymienionych przez Ciebie wędek ale myślę, że na Twoje potrzeby wędka 3 - do 3,30 max o c.w. 60 g będzie ok. Przejrzałbym też ofertę Robinsona, wędki dobrze oceniane w budżetowych cenach.