Autor Wątek: Rewitalizacja i odławianie ryb  (Przeczytany 3227 razy)

Offline MarioG

• Ekspert
  • Reputacja: 312
  • Ulubione metody: method feeder
Rewitalizacja i odławianie ryb
« dnia: 10.12.2015, 22:11 »
Tak oto u mnie odławiali ryby.
Nie wiem kto głupszy. Oni generalnie uważając i twierdząc, że odłowią lub odłowili wszystko czy Ci którzy w to wierzą.
Ryb szkoda.
Stawu również bo to historyczny niemal zbiornik a w wodzie kryje się masa z mionionych dziesiątek lat. Tym bardziej ze funkcjonował jeszcze przed wojną.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=972844782780908&id=118615388203856

Jakby ktoś umiał wyciągnąć ten film z fejsa i wrzucić normany link byłbym wdzięczny.

Mario
Mazovia Fishing Team

Offline Mateo

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 983
    • Galeria
    • Spławik i Grunt
  • Ulubione metody: waggler method
Odp: Rewitalizacja i odławianie ryb
« Odpowiedź #1 dnia: 11.12.2015, 15:24 »
:D a raczej :(
Pozdrawiam
Mateusz

Offline Tomek

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 31
    • Galeria
  • Ulubione metody: waggler i feeder
Odp: Rewitalizacja i odławianie ryb
« Odpowiedź #2 dnia: 12.12.2015, 15:15 »
Pobranie tego filmu to żaden problem (powiedzmy mniejszy :P), gorzej z umieszczeniem go do oglądnięcia np. na YouTube, konkretniej mam na myśli prawa autorskie, przydała by się zgoda autora, właściciela (może to nie popularne, ale niestety mam takie "spaczenie" zawodowe, które nie pozwala mi o tym zapomnieć), może urząd, który wystawia to na FB zgodzi się, można zapytać.

MarioG poniżej załączam prostą instrukcję jak pobrać taki przykładowy film z facebook'a, może się jeszcze komuś przyda :)

Instrukcja została przygotowana w oparciu o przeglądarkę Firefox w wersji 42.0 (w innych przeglądarkach może nie działać, np. Internet Explorer, nie weryfikowałem tego) w środowisku Windows 10.
W załączeniu poniżej znajdują się dwa screeny z opcjami opisanymi poniżej.
  • W przeglądarce Firefox otwieramy stronę Facebook, na której znajduje się film jaki chcemy pobrać, np.: https://www.facebook.com/GrodziskMazowiecki/?fref=nf i uruchomiamy jego odtwarzanie,
  • Po najechaniu kursorem myszki na film, który chcemy pobrać i kliknięciu prawym klawiszem myszki, wybieramy opcję: "Show video URL",
  • W okienku, które się otworzy, kopiujemy do "schowka" cały link do filmu,
  • Otwieramy w przeglądarce stronę internetową do pobierania filmów z Facebook'a np.: http://fbdown.net,
  • W puste miejsce na stronie wklejamy skopiowany do "schowka" link i następnie klikamy w opcję "Download",
  • Po kliknięciu opcji "Download" czekamy do momentu pojawienia się obrazka z filmu i wybieramy jaką jakość filmu chcemy pobrać, oczywiście wybieramy najlepszą czyli HD (jeżeli jest dostępna) i następnie wybieramy miejsce zapisu pliku na dysku (np. Pulpit, Moje obrazy, Moje filmy, ....), tak jak dla każdego innego pliku, który pobieramy,
  • Przykładowy film został pobrany w formacie mp4 i można go otworzyć na telewizorze i komputerze na większości odtwarzaczy multimedialnych.
Jest to najprostszy sposób jaki znam na pobranie takich filmów, tak jak napisałem może się komuś przyda 8).
Pozdrawiam
Tomek