Odkopię trochę temat. Snupson, kupiłeś już jakiś kosz? Może masz jakieś uwagi po zakupie?
Sam poszukuję kosza i potrzebuję trochę pomocy z wyborem czegoś sensownego. Z racji mojej wagi (ok. 100kg) nogi muszą być 36mm. Do tego koniecznie chcę mieć jakiś zestaw transportowy.
Kosza chciałbym używać do feedera i odległościówki. W przyszłości nie wykluczam tyczki.
Zdecydowanie chciałbym mieć siedzenie z oparciem (lub takie dokupić).
To są modele, które wyszukałem i wydaje mi się, że będą "okej".
Roxy F60 - Colmic
Matrix S36 Superbox
Sensas NANOFLEX 3900
Sensas NANOFLEX 3400
PRESTON INCEPTION D-30
DAIWA TOURNAMENT 500 SEAT BOX
FLAGMAN Armadale Competition
Ewentualnie kosze rive od sklep.gorek-gliny.pl, niestety nie jestem do żadnego z nich w pełni przekonany.
Plusy i minusy jakie do tej pory zauważyłem:
1. Roxy F60 - Colmic:
+cena
+ma szuflady gdzie schowam drabinki, przypony i koszyki.
2. Matrix S36 Superbox
+ ponoć solidny (wnioskuję m.in. po poprzednich wpisach)
+ pasują kasety od jaxona
3. Sensas NANOFLEX 3400 i 3900:
+ dużo dostępnych akcesoriów
+ zestaw do transportu na szybkozłączkach
- duży w transporcie
4. PRESTON INCEPTION
- niestandardowe nogi (potrzebne przejściówki)
- ponoć mało solidny
+ cena
- na ten moment brak siedziska
5. DAIWA TOURNAMENT 500 SEAT BOX
- nie wiem, czy jest krzesło obrotowe
6. FLAGMAN Armadale Competition
+ cena
+ mały w transporcie
Ze wszystkich tych koszy flagman jest najmniejszy w transporcie, a do Sensasa jest dostępne najwięcej ciekawych akcesoriów.
Do niektórych siedzisk będę potrzebował dokupić kasety, ponieważ będę potrzebował przynajmniej 2 szuflady. Nie chcę wstawać co chwila by wyjąć jedną rzecz z szuflady.
Na ten moment wydaje mi się, że najciekawszą opcją będą siedziska Sensasa. Niestety nie wiem, jak wygląda sprawa z ich trwałością.
Może jesteście coś w stanie mi doradzić? Może jakieś systemy są bliźniacze (jak kasety od jaxona pasują do matrixa)? Będę wdzięczny za każdą informację