Autor Wątek: Karpiówka 3.30 m 3lb  (Przeczytany 761 razy)

Offline Piotr Bogdanowicz

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 27
  • Ulubione metody: wędkarstwo karpiowe
Karpiówka 3.30 m 3lb
« dnia: 11.09.2021, 23:12 »
Witajcie
Szukam jakiejś ciekawej karpiówki 3,3m 3lb czy możecie coś polecić ?? Wiem jest to nie typowa miara ale szukam właśnie tego ... na małe zbiorniki, mam kije 3m i 3,60 ale jedne i drugie jakoś mi nie leżą na tych wodach co chcę łowić ... takie moje wymysły kiedyś macałem z Carpexa ale to nie to za sztywne wrrr człowiek zawsze se musi jakiś problem znaleźć
Pozdrawiam Piotr

Offline marcin_zawadzki

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 2
Odp: Karpiówka 3.30 m 3lb
« Odpowiedź #1 dnia: 12.09.2021, 09:18 »
Wyslalem priv.

Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka

Offline ZiZ

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 26
« Odpowiedź #2 dnia: 12.09.2021, 10:25 »
Witajcie
Szukam jakiejś ciekawej karpiówki 3,3m 3lb czy możecie coś polecić ?? Wiem jest to nie typowa miara ale szukam właśnie tego ... na małe zbiorniki, mam kije 3m i 3,60 ale jedne i drugie jakoś mi nie leżą na tych wodach co chcę łowić ... takie moje wymysły kiedyś macałem z Carpexa ale to nie to za sztywne wrrr człowiek zawsze se musi jakiś problem znaleźć
Witam.
Polecam Prologic C.O.M Raw Stalker 2,7/3,3m 2,75lbs.
Może to nie w pełni takie parametry jakie wymieniłeś, jednak bardzo fajny kijek do finezyjnego wędkowania. W zestawieniu 2,7m ma ugięcie progresywne, w zestawieniu 3,3m paraboliczne.
Ja jestem z tego kijka bardzo zadowolony.

Tu masz filmik, jak kijek pracuje pod karpiami (wcale niemałymi).
Pozdrawiam.

Offline Bartek J23

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 44
  • Skrzat Carp & Friends
    • Skrzat Carp & Friends
  • Ulubione metody: wędkarstwo karpiowe
« Odpowiedź #3 dnia: 12.09.2021, 13:58 »
Mam dwa takie kijaszki z których byłbyś raczej bardzo zadowolony. Chyba już nie są produkowane. Będąc w UK sporo kijaszków kupiłem miedzy innymi Chub Outkast Compact 4-częściowy 11ft 2.75lb. Kupiłem okazyjnie używane. Pomyślałem, że przydadzą się takie turystyczno wakacyjne wędki gdzieś tam niech są pod ręką. Może się przydadzą? Długość transportowa 82 cm z haczykiem :) Większość kijaszków które wówczas nabyłem poszły w świat tj sprzedane lub rozdane. Te zostały bo do dziś mnie zaskakują. Cieniutkie, leciutkie, czułe... Pięknie rzucają nawet mniejszym obciążeniem. Najważniejsze to ich praca. W ogóle nie odczuwasz, że masz do czynienia z kijem składanym z 4 części. Poskładane tworzą monolit.  Nad rybką cudownie pracują. Uginają się w fajną parabole i wybaczają wszystkie błędy. W tym roku, jako przyłów, spokojnie wyholowały nawet suma. Lata mijają i wciąż jestem nimi zachwycony. Nie do oddania :) Obecnie na te kijki wędkuje moja żonka i są jak dla niej stworzone bo nic nie ważą, a z mniejszymi kołowrotkiem to sama przyjemność wędkowania. Może gdzieś na ebay gdzieś się jeszcze trafią? Pozdrawiam.
Skrzat