Mam dwa takie kijaszki z których byłbyś raczej bardzo zadowolony. Chyba już nie są produkowane. Będąc w UK sporo kijaszków kupiłem miedzy innymi Chub Outkast Compact 4-częściowy 11ft 2.75lb. Kupiłem okazyjnie używane. Pomyślałem, że przydadzą się takie turystyczno wakacyjne wędki gdzieś tam niech są pod ręką. Może się przydadzą? Długość transportowa 82 cm z haczykiem

Większość kijaszków które wówczas nabyłem poszły w świat tj sprzedane lub rozdane. Te zostały bo do dziś mnie zaskakują. Cieniutkie, leciutkie, czułe... Pięknie rzucają nawet mniejszym obciążeniem. Najważniejsze to ich praca. W ogóle nie odczuwasz, że masz do czynienia z kijem składanym z 4 części. Poskładane tworzą monolit. Nad rybką cudownie pracują. Uginają się w fajną parabole i wybaczają wszystkie błędy. W tym roku, jako przyłów, spokojnie wyholowały nawet suma. Lata mijają i wciąż jestem nimi zachwycony. Nie do oddania

Obecnie na te kijki wędkuje moja żonka i są jak dla niej stworzone bo nic nie ważą, a z mniejszymi kołowrotkiem to sama przyjemność wędkowania. Może gdzieś na ebay gdzieś się jeszcze trafią? Pozdrawiam.