Autor Wątek: (K) Kołyskę i podbierak karpiowy  (Przeczytany 1288 razy)

Offline Cobi92

• Ekspert
  • Reputacja: 173
  • Ulubione metody: method feeder
(K) Kołyskę i podbierak karpiowy
« dnia: 09.12.2021, 22:21 »
Z racji zarybienia mojego klubowego No Killa karpiam i amurem powyżej 10kg wprowadzono zmiany w regulaminie, które zmuszają mnie do zakupu kołyski oraz dużego karpiowego podbieraka. W sumie fajnie, że dbają o dobrą kondycję ryb, ale znów wydatek i dodatkowwy majdan do targania :(

Do rzeczy:

Poszukuję kołyski (musi być na nogach) możiwie lekkiej i taniej, najlepiej używanej. Z reguły wypuszczam ryby prosto z podbieraka, którego nawet nie wyjmuję  z wody, dlatego kołyska będzie raczej tylko po to by być w zgodzie z regulaminem. Z 2 strony jeśli w końcu trafię rybę 2cyfrową to pokusiłbym się o fotę z wykorzystaniem kołyski i telefonu na statywie z samowyzwalaczem :)

Potrzebuję również większy podbierak, by nie pakować takich ryb do kosza 60x50. Tu również zadowoli mnie coś budżetowego, a nawet używanego.

Może ktoś ma coś na zbyciu, albo poleci coś spełniającego moje kryteria? :)
Lepiej 3 razy złowić i wypuścić niż raz zjeść ;)

Offline Tomba

• Ekspert
  • Reputacja: 683
Odp: (K) Kołyskę i podbierak karpiowy
« Odpowiedź #1 dnia: 09.12.2021, 23:14 »
Łowiska zazdroszczę. Kołyski nie mam. używam mat z burtami. A co do podbieraka, to jeśli masz już mocną sztycę to polecam https://www.sklep-mietus.pl/kosze-do-podbierakow/10132-glowica-i-kosz-podbieraka-prologic-cruzade-42--5706301571298.html?gclid=EAIaIQobChMI7rrDk93X9AIVBdKyCh3ihAQKEAQYAiABEgIndPD_BwE

Niedrogi i naprawdę dobry. Używam od kilku lat, kupiony w Drapieżniku ale w Miętusia nawet tańszy.
Długość ramion 107 cm.
Pozdrawiam,
Tomek

Offline grzegorz88

• Ekspert
  • Reputacja: 164
« Odpowiedź #2 dnia: 10.12.2021, 00:46 »
Mam Tandem Baits Phanton nieużywana.

Offline carl23

• Ekspert
  • Reputacja: 342
  • to zwykły kłamca z wielkim ego jest...
« Odpowiedź #3 dnia: 10.12.2021, 08:38 »
Z racji zarybienia mojego klubowego No Killa karpiam i amurem powyżej 10kg wprowadzono zmiany w regulaminie, które zmuszają mnie do zakupu kołyski oraz dużego karpiowego podbieraka. W sumie fajnie, że dbają o dobrą kondycję ryb, ale znów wydatek i dodatkowwy majdan do targania :(

Do rzeczy:

Poszukuję kołyski (musi być na nogach) możiwie lekkiej i taniej, najlepiej używanej. Z reguły wypuszczam ryby prosto z podbieraka, którego nawet nie wyjmuję  z wody, dlatego kołyska będzie raczej tylko po to by być w zgodzie z regulaminem. Z 2 strony jeśli w końcu trafię rybę 2cyfrową to pokusiłbym się o fotę z wykorzystaniem kołyski i telefonu na statywie z samowyzwalaczem :)

Potrzebuję również większy podbierak, by nie pakować takich ryb do kosza 60x50. Tu również zadowoli mnie coś budżetowego, a nawet używanego.

3mce temu miałem podobne wymagania. Z tym, że nie kołyska a mata z burtami, postawiłem na Decathlon, bo fajna i ma miarkę wbudowaną. Kosz podbieraka wybrałem od Wychwooda Wychwood Specimen Quickfold Net 25'', widziałem u znajomego, podpasował, zadowolony jestem. Wejdzie do niego wszystko co pływa na komercjach bez problemu, fajnie się składa, ma magnes podtrzymujący siatkę w połowie by nie był taki wór co pomaga w operowaniu. dałem 130zł teraz widziałem, że i za 110zł można ustrzelić.

Offline Cobi92

• Ekspert
« Odpowiedź #4 dnia: 10.12.2021, 08:38 »
Mam Tandem Baits Phanton nieużywana.

Jakiś link poglądowy i cena ? :)

Zapomniałem dodać że zwykle używam Duomaty z Delphina i w razie problemów z odhaczeniem na niej kładę rybę, dlatego kołyska będzie tylko po to by regulaminowi stało się za dość

Offline demios

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 22
« Odpowiedź #5 dnia: 10.12.2021, 09:48 »

Do rzeczy:

Ponieważ porzuciłem karpiowanie na rzecz metody mam na zbyciu duży podbierak karpiowy, firmy Mika, firma może mało znana ale sam podbierak bardzo solidny (metalowa głowica), sztyca w komplecie.  Podbierak wygląda tak:
http://stark-baits.pl/mika-landing-net-premium-2-sklady-p-5857.html

Offline grzegorz88

• Ekspert
  • Reputacja: 164

Offline Cobi92

• Ekspert
« Odpowiedź #7 dnia: 10.12.2021, 12:00 »
Zobacz ofertę:
https://allegro.pl/oferta/tandem-baits-kolyska-phantom-s-frame-cradle-9583256577

100 taniej niż w sklepie

Fajna, ale z racji przeznaczenia, zwyczajnie za droga :/ W tych pieniądzach chciałbym się zmieścić razem z koszem podbieraka

Ponieważ porzuciłem karpiowanie na rzecz metody mam na zbyciu duży podbierak karpiowy, firmy Mika, firma może mało znana ale sam podbierak bardzo solidny (metalowa głowica), sztyca w komplecie.  Podbierak wygląda tak:

Poproszę ofertę na PW wraz z info jaka to sztyca i czy jest obowiązkowa? Kupiłem sobie ostatnio nową 4m do feedera, do karpiowego podbieraka miałbym krótszą, starą która jest bardzo solidna :)

Póki co w kwestii kosza prowadzi pomysł Tomba :beer:

Offline demios

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 22
« Odpowiedź #8 dnia: 10.12.2021, 12:14 »
Zobacz ofertę:
https://allegro.pl/oferta/tandem-baits-kolyska-phantom-s-frame-cradle-9583256577

100 taniej niż w sklepie

Fajna, ale z racji przeznaczenia, zwyczajnie za droga :/ W tych pieniądzach chciałbym się zmieścić razem z koszem podbieraka

Poproszę ofertę na PW wraz z info jaka to sztyca i czy jest obowiązkowa? Kupiłem sobie ostatnio nową 4m do feedera, do karpiowego podbieraka miałbym krótszą, starą która jest bardzo solidna :)

Póki co w kwestii kosza prowadzi pomysł Tomba :beer:
Jeśli masz już sztycę to kosz który podlinkował Tomba, będzie dla Ciebie korzystniejszą propozycją. Ja sprzedaję w komplecie więc cenowo na pewno nie będę bardziej konkurencyjny ;)