Kijki obecnie spakowane, czekają na wiosnę, więc w kwestii foto-ugięcia tymczasowo nie pomogę

. Nie udało mi się w tym roku złowić nimi zbyt wielu ryb, gdyż wiosny prawie nie było (a głównie wtedy bawię się z drobnicą), a później zająłem się innymi metodami. Kilkanaście płoci i małych japońców to zdecydowanie za mało, żebym mógł się wypowiadać o ich mocy, ale na pewno coś wywnioskujesz z YT...
Kijek ma przelotki nieco większe niż w tradycyjnych matchówkach, ale równocześnie mniejsze niż posiadają typowe floaty. Myślę, że wersja 11ft spokojnie nada się do pellet wagglera, choć nigdy nie miałem w rękach patyka dedykowanego tej metodzie. Ciekawe parametry, estetyczne wykonanie (typowo "korumowe"), a więc minimalny i elegancki design, a wszystko w dobrej cenie, czyli coś, co lubię

.
Moja wersja 12-14ft ma swoje wady i zalety (przynajmniej dla mnie), bo generalnie od dłuższego czasu, w miarę możliwości unikam kijów 3-składowych (z lenistwa

). O ile wersja 12ft w 3-składzie jest standardowa do de/montażu, to już po nałożeniu dopałki, mamy jeden skład dłuższy o 60cm, co dla mnie jest trochę kłopotliwe w transporcie. Najbardziej żałuję, że kije od początku nie wyszły w wersji 12ft-2skład (już dostępne) oraz np. 15 czy nawet 17ft-3skład (to byłby sztos). Generalnie oprócz składania do transportu z dopałką, to nie mam się czego przyczepić, jak w większości patyków tej firmy

.