A u nas w kołach okręg zlecił KR kontrole kartotek. Ogólnie kiedyś były takie papierowe jak karta w bibliotekach kiedyś. U nas w kole skarbnik prowadzi takie kartoteki elektronicznie. I jak ktoś podejdzie do niego, że się przeprowadza to drukuje taką kartotekę i daje wędkarzowi. Sam niedawno się o tym dowiedziałem bo też już chyba w 5 kole oplacalem kartę od 20 lat. Takie kartoteki wg mnie powinny być bo są tam zapisane funkcje jakie się pełni w PZW, ale i inne np nagany itp. A niedługo będzie o nich głośno (albo ktoś sie dopatrzył takiego przepisu albo coś się zmieniło w przepisach), a dokładnie ulgi...nie jestem pewny czy dobrze zapamiętałem ale po 65 roku ulga się należy ale komuś kto min 10 lat jest w związku. Jak to udowodnić jak się ma nową legitymację, a nie ma się starych?
Edycja: Albo jak koledzy wcześniej wspomnieli żeby wiedzieć kogo się do koła przyjmuje np "Gienka fachowca od agregatów". Ogólnie teraz taka elektroniczna kartoteka powinna być dostępna dla skarbników żeby "recydywistów wędkarskich" eliminować z PZW.