Autor Wątek: Pokrowiec Daiwa Nzon 180 cm  (Przeczytany 2912 razy)

Online marcopolo

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 36
  • Ulubione metody: tyczka i feeder
Odp: Pokrowiec Daiwa Nzon 180 cm
« Odpowiedź #15 dnia: 15.05.2022, 09:10 »

[/quote]
Wejda z zapasem.Daiwa ma regulowane uchwyty na dolnik,wlaśnie po to aby mozna bylo zrobic mijanke.
[/quote]

Przepraszam, że tak męczę ten temat, ale nadal nie wiem czy do tego pokrowca bez "mijanki" wejdą dwie wędki przy długości transportowej około 175cm i kołowrotkach wielkości 5000, "mijanki" w tym przypadku nie da się zrobić ze względu na długość wędek. Uściślam, że pytanie dotyczy pokrowca na dwie wędki.

Offline krzysztof4101997

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 12
« Odpowiedź #16 dnia: 15.05.2022, 10:26 »
Pokrowiec ma 180 cm a wędki po 175. Jest tylko 5 cm różnicy. Jeżeli wędki mają uchwyty kolowrotkow na taj samej wysokości to nie ma siły żeby kołowrotki były w mijance. A czy bezpiecznie transportowało by się dwa kołowrotki 5000 w pokrowcu na dwie wędki to niestety nie wiem. Ja mam tam cztery wędki. Ostatnio gdy kupiłem okoniowa to nie pasowało mi w jednej kieszeni gdy kołowrotki były w tej samej lini ( 4000 i 2000). Musiałem pozamieniać wędki między kieszeniami żeby było bezpiecznie i się przyzwoicie mijały.
Pokrowiec super, duszo kieszeni na sztyce itd. Ja jestem bardzo zadowolony.
Ps. Pokrowiec na dwie wędki może być w środku bardziej obszerny przeliczając na jedną wędkę od tego który jest na cztery wędki.

Online marcopolo

« Odpowiedź #17 dnia: 15.05.2022, 10:44 »
Dzięki Krzysztof :thumbup:

Poproszę o opinie użytkowników tego pokrowca w wersji dwukomorowej.

Online marcopolo

« Odpowiedź #18 dnia: 21.05.2022, 16:16 »
Może komuś się przyda ta informacja:

Kupiłem, no i niestety pokrowca nie da się dopiąć przy dwóch kołowrotkach Prestona 520. Może "na siłę" tak, ale nie będzie to bezpieczne zarówno dla kołowrotków jak i pokrowca.

Na minus dla Drapieżnika - wysłałem im zapytanie i odpowiedzieli, że "bez problemu się zmieszczą" :facepalm:, tak ale przy otwartym pokrowcu :)