Autor Wątek: Tyczka dla juniorka  (Przeczytany 844 razy)

Offline Lewapiks

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 57
  • Ulubione metody: bat
Tyczka dla juniorka
« dnia: 07.07.2022, 13:49 »
Z racji tego, że nie łowię tyczką już parę dobrych lat potrzebuję rady odnośnie zakupu tyczki dla juniorka (syna). Chodzi o wędkę nie pod zawody tylko do rekreacyjnego łowienia. Długość 9,5 - 11 m. Nie chcę tyczki karpiowej których masa na rynku. Chodzi mi o uniwersalny kijek sztywny i dobrze wyważony i oczywiście w rozsądnych pieniądzach (tak do 1500 - 1700 zł). Może macie jakieś sugestie albo posiadacie takowy kij na sprzedaż.

Bombay

• Gość
Odp: Tyczka dla juniorka
« Odpowiedź #1 dnia: 10.07.2022, 06:55 »
Poszukaj w internecie może gdzieś znajdziesz tyczkę Mikado mlt o długości 9m. Ja kupiłem taka kiedyś wersję 11m i nigdy jej nie oddam pasją do niej topy z sensasa i przyzwoicie jest wyważona do ryb 1.5-2.5kg lux. O sztywności przy tych cenach należy zapomnieć sprawdź może wedki caperlana lub jaxona to przyzwoite wedki w bogatych packach

Offline Lewapiks

• Reputacja: 57
  • Ulubione metody: bat
« Odpowiedź #2 dnia: 11.07.2022, 13:29 »
Poszukaj w internecie może gdzieś znajdziesz tyczkę Mikado mlt o długości 9m. Ja kupiłem taka kiedyś wersję 11m i nigdy jej nie oddam pasją do niej topy z sensasa i przyzwoicie jest wyważona do ryb 1.5-2.5kg lux. O sztywności przy tych cenach należy zapomnieć sprawdź może wedki caperlana lub jaxona to przyzwoite wedki w bogatych packach

Napisałem, że chcę przeznaczyć na samą tyczke 9,5 -11 m  do 1700 zł Więc tyczki za 300-400 zł mnie nie interesują. Dziękuję za sugestię odnośnie tego Mikado, ale nie mój target - jestem w stanie poświęcić trochę większy budżet i pewnie ze sztywnością nie będzie problemu. Pozdrawiam.

Offline Medunamun

• Reputacja: 62
  • Feeder Klub Mazowsze
« Odpowiedź #3 dnia: 11.07.2022, 14:08 »
Może coś z Robinsona/VDE? Ceny i części raczej dostępne.
Pozdrawiam :)

Konrad, Feeder Klub Mazowsze

PB: karp 9,07 kg, Łowisko Kamień

Offline grzegorz07

• Ekspert
  • Reputacja: 62
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #4 dnia: 11.07.2022, 15:11 »
Ja nie kupował bym 11,czy 9 . Tylko kupił pełne 13 na pewno masz większy wybór i łatwiej kupić. Łowił będzie na długości jaka będzie mu pasowała 11,9 czy krócej. Z kupnem na początek przejrzał bym olx możliwe, że sam coś znajdziesz. Albo zadzwonić do chłopaków z Zabrza Silesia FISH CARS na pewno ci doradzą .
A jak bardzo chcesz 11 to takie ogłoszenie znalazłem.
https://www.olx.pl/d/oferta/tyczka-tubertini-extreme-match-7800-11-5m-CID767-IDPu1kA.html