Autor Wątek: Domowe koszyczki zanętowe. Z czego ?  (Przeczytany 884 razy)

Offline piotrrd

• Ekspert
  • Reputacja: 81
Domowe koszyczki zanętowe. Z czego ?
« dnia: 23.07.2022, 13:01 »
Drodzy forumowicze, ja w temacie metalu i tym podobnych materiałów leżę. Nie mam o tym pojęcia.

Dobra od początku, w wyniku poszukiwań koszyczków nie znalazłem jeszcze takiego, który by mnie całkowicie zadawał.

Za długie i mała średnica, duża średnica, ale obciążenie za małe. I tak w kółko, ogólnie man już z kilkadziesiąt przeróżnych modeli w różnych gramaturach i wielkościach, niestety dalej to nie to.

Naszedł mnie pomysł na własną domowa produkcję. O ile wszystko już w miarę zaplanowane mam problem ze znalezieniem odpowiedniej siatki.

Zrobiłbym to z kwasòwki jednak i tą musiałbym pomalować co wiadomo nie jest to łatwe (muszą być malowane, akurat u mnie świecidełka działają na niekorzyść)

Może ktoś podpowie czy jest gdzieś do kupienia siatka o oczkach 6x6 lub jeszcze lepiej 8x8 z podobnego materiału jaki wykorzystuje Matrix czy Flagman w swoich koszyczkach ?

Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka

Offline grzegorz07

• Ekspert
  • Reputacja: 62
  • Ulubione metody: waggler i feeder
Odp: Domowe koszyczki zanętowe. Z czego ?
« Odpowiedź #1 dnia: 23.07.2022, 16:07 »
siatka hodowlana. Tylko dałem ci przykład naj lepiej poszukać gdzie sprzedają na metry.
 https://centrumgrodzenia.pl/pl/hodowlana-zgrzewana-ocynk-6-x-6mm-065mm-rolka-25mb.html

Offline piotrrd

• Ekspert
  • Reputacja: 81
« Odpowiedź #2 dnia: 23.07.2022, 16:09 »
siatka hodowlana. Tylko dałem ci przykład naj lepiej poszukać gdzie sprzedają na metry.
 https://centrumgrodzenia.pl/pl/hodowlana-zgrzewana-ocynk-6-x-6mm-065mm-rolka-25mb.html

Tylko czy akurat ta jest sztywna i wytrzymała ?

Kiedyś już kupiłem jedna, taką w którą można było do pracy kanapki zawijać.

Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka

Offline grzegorz07

• Ekspert
  • Reputacja: 62
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #3 dnia: 23.07.2022, 16:41 »
Też miałem kiedyś bardzo cienką. Ten drut 0,65 powinien być dobry. Alek jak masz tą starą możesz zmierzyć grubość drutu i porównać.