Autor Wątek: Kołowrotek do Armadale 3,3 60gr  (Przeczytany 2808 razy)

Offline mirek

• Ekspert
  • Reputacja: 80
Odp: Kołowrotek do Armadale 3,3 60gr
« Odpowiedź #15 dnia: 14.09.2022, 13:31 »
Drugi sezon używam na komercji KOŁOWROTEK BY DOME TEAM FEEDER FINE CARP 5000 nie jest to cudo ale daje radę.

Offline Berez

• Ekspert
  • Reputacja: 159
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #16 dnia: 14.09.2022, 13:41 »
Grubo! Wydaje mi się, że takie wyszczerbienie wskazuje na wadę materiału - normalnie zęby zużywają się raczej równomiernie. Może to pechowy egzemplarz - tak czy siak nie wygląda to dobrze....
PS. Jaki Browing tak dobrze się Ci sprawdza? Ja używam do cięższego feedera Browninga Black Viper Mk Fd 850 i jestem póki co zadowolony - to czołg!!!

Tak Black Viper mk FD 850 niby chińczyk a naprawdę trwała konstrukcja. Dla swojego spokoju kupiłem 2 Shimaniaki ultegra 5500 xtc ci4 i teraz jest pięknie :-[
- Arek -

Offline Kamil_BBI

• Ekspert
  • Reputacja: 141
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #17 dnia: 14.09.2022, 20:54 »
Właśnie jestem po pierwszym łowieniu Extermity 520 zakupionym 2 dni temu w Drapieżniku. Na plus moc - to od razu się czuje! Wczoraj połowiłem leszczy na metode z podajnikiem 30gr, największy leszczak ok 1kg - kołowrotek kręci pod obciążeniem bardzo przyjemnie bez żadnych oporów charakterystycznych dla kołowrotków o dużych przełożeniach. Dla porównania kolega łowił Matrixem Aquosem - tu jest przepaść na korzyść Extermity. Żeby nie było jednak tak słodko trzeba pamiętać, że to jednak tania konstrukcja i wyczuwa się różnice in minus w kulturze pracy (np. luz na korbie) w stosunku to np Daiwy TDR, której tez używam już 3-i sezon. Jeden z kolegów w tym wątku napisał, że wymienił TDRki na Extermity (czy jakoś tak ;-) … sorry ale w mojej opinii to jednak błąd bo jednak TDR jest dużo lepiej spasowany i chodzi jak masełko, Extermity jednak ciut mniej kulturalnie. Reasumując Extermity to świetny młynek w bardzo dobrej cenie do jakości - świetne szpule, wzorowy nawój, precyzyjny hamulec - polecam aczkolwiek jeśli jesteście przyzwyczajeni do topowych modeli Daiwy czy Shimano to wyczujecie jednak różnicę w pracy.  Co do trwałości czas pokaże.
Ja pisałem, że wymieniłem Extremity na TDR. Może i TDR lepiej spasowany, ale nie na tyle, żeby różnica warta była dodatkowe 100% ceny. Drugi raz mając ten sam wybór TDR bym nie kupił i zostałbym przy Prestonie.
Ale jakby nie było każdy ma swoj gust i swoje odczucia :)
Z pozdrowieniami,
Kamil

Offline Gladki

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 22
  • Wędkarz uniwersalny...
« Odpowiedź #18 dnia: 14.09.2022, 22:24 »
Czuję, że dobrze zrobiłeś, TDRki to udane i trwałe konstrukcje! 👍💪🎣😎