Autor Wątek: Bat 7 metrów  (Przeczytany 1129 razy)

Offline Bugi

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 1
Bat 7 metrów
« dnia: 31.01.2023, 18:54 »
Witam. Planuję zakup bata 7 metrów. W chwili obecnej zastanawiam się pomiędzy Flagman Bat Mantaray Pole ML 7 m i flagmana grantham pole ML 7 m. Przeznaczenie to zawody i łowienie małych i średnich ryb. Prosiłbym o poradę.
Ewentualnie gdyby ktoś miał na sprzedaż bata 7 metrów z przeznaczeniem na zawody to chętnie kupie.
Pozdrawiam serdecznie.

Offline Modus

• Ekspert
  • Reputacja: 1274
  • Ulubione metody: trotting
Odp: Bat 7 metrów
« Odpowiedź #1 dnia: 31.01.2023, 20:56 »
Zachodzi wyraźna różnica wagowa na korzyść Granthama, której najpewniej towarzyszy stosowna różnica pod względem wyważenia i responsywności (grafit o wyższym module: japońskie 40T vs niejapońskie 30T). Jeżeli nie ma poważnych kontrargumentów finansowych, brać lepsze :)

Offline Koper

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 13
« Odpowiedź #2 dnia: 01.02.2023, 12:48 »
Podbije temat, zastanawiam sie również nad którymś z tych flagmanów z tym ze 5 i 6. Może ma ktos i jest w stanie wyskrobac kilka słów, a najlepiej porównać z robinsonowym tx x33 czy mx (te akurat znam).

Offline Stan

• Ekspert
  • Reputacja: 209
  • Ulubione metody: bolonka
« Odpowiedź #3 dnia: 01.02.2023, 15:15 »
Nie chcę robić afery, ale pamiętam, że byla kiedyś taka sytuacja z jakimś modelem bata od Flagmana, że charakteryzował się super parametrami na tle konkurencji. Potem się okazało, że to dlatego, że miał pół metra mniej długości niż ta deklarowana przez producenta. Nie pamiętam o jaki konkretnie model chodziło, ale tak sobie myślę, że przed zakupem warto poprosić sprzedawcę o dokładne zmierzenie wędki. Lepiej dmuchać na zimne. To często spotykana praktyka, że baty i bolonki w rzeczywistości mają mniej niż katalogowe długości, ale 0,5 metra to już gruba przesada.

Offline Koper

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 13
« Odpowiedź #4 dnia: 01.02.2023, 21:50 »
Nie chcę robić afery, ale pamiętam, że byla kiedyś taka sytuacja z jakimś modelem bata od Flagmana, że charakteryzował się super parametrami na tle konkurencji. Potem się okazało, że to dlatego, że miał pół metra mniej długości niż ta deklarowana przez producenta. Nie pamiętam o jaki konkretnie model chodziło, ale tak sobie myślę, że przed zakupem warto poprosić sprzedawcę o dokładne zmierzenie wędki. Lepiej dmuchać na zimne. To często spotykana praktyka, że baty i bolonki w rzeczywistości mają mniej niż katalogowe długości, ale 0,5 metra to już gruba przesada.

Pytałem u drapieżców o wersje 5 i 6 metrów, otrzymałem info że ok 30 cm mniej niż deklarowana.