Autor Wątek: Szukam bolonki 6m na szybki nurt do 1000zl - £200  (Przeczytany 918 razy)

Offline adi84_84

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 0
Witam wszystkich

Szukam bolonki 6m na szybki nurt do 1000zl - £200.

Bedzie to moja pierwsza taka wedka wiec prosze o pomoc, mieszkam w UK i ciezko znalesc sklep z takim sprzetem a w wedkarskim raczej nikt nie pomoze :facepalm:

Znalazlem taki sklep i to nawet nie w Anglii ale nie wiem czy jest tam cos dla mnie.

https://fishdeal.co.uk/t/bolognese-rods/?order=Prijs%20aflopend&page=1&scroll=deals

Pozdrawiam

Adrian

Offline robson

• Ekspert
  • Reputacja: 393
  • przystawka, bolonka, trotting
Odp: Szukam bolonki 6m na szybki nurt do 1000zl - £200
« Odpowiedź #1 dnia: 17.10.2023, 21:07 »
Z tego, co jest w tym sklepie, to w miarę ok powinno być Shimano Aero X3 (choć można znaleźć coś lżejszego), Sensas Bolo Mare i ewentualnie Tubertini, jeśli nie nastawiasz się na bardzo ciężkie zestawy.
Przyzwoite bolonki w tym budżecie znajdziesz także u Trabucco i Colmica. A jak wpadnie kolega Stan, to na pewno poradzi coś ekstra ;)
Najpierw przekonamy wszystkich, że powinni mieć własne poglądy, a potem je im damy.

Offline adi84_84

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #2 dnia: 17.10.2023, 21:22 »
Dzieki za podpowiedz i czekam na kolege Stan :D

Offline Stan

• Ekspert
  • Reputacja: 211
  • Ulubione metody: bolonka
« Odpowiedź #3 dnia: 17.10.2023, 22:56 »
Potrzebna Ci bolonka z dużym zapasem mocy. Nie tylko będziesz łowił na ciężkie zestawy, ale też mierzył się z silnymi rybami takimi jak brzana czy kleń. W tym budżecie nie jest łatwo znaleźć wędkę, która spełniałaby te kryteria i dałoby się nią komfortowo łowić. Proponuje Ci - https://sklepdrapieznik.pl/81097-wedka-vde-robinson-competition-bolognese-ctx-600-30g.html Są na pewno lepsze wędki, nawet takie mam, ale kosztują ze 3x więcej. Ale na pewno nie są 3x lepsze od tego Robinsona. Dlatego go nie sprzedaje, bo jak za te pieniądze, to naprawdę kijek jest świetny. Mógłby być trochę sztywniejszy i jeszcze lepiej wyważony, ale wtedy kosztowałby pewnie dużo więcej. Nie wiem czy Drapieżnik wysyła do UK, ale skoro stamtąd sprowadzają to i pewnie mogą też wysłać. Bolonka  dużą mocą, bardzo smukła, dosyć dobrze wyważona i całkiem szybka. Po 2-gie, myślę, że jeśli to Twoje pierwsze bolo, to nie ma sensu kupować od razu bardzo drogiej wędki, bo takie topowe łatwo uszkodzić niedoświadczonemu w tej metodzie wędkarzowi. Dlatego uwazam, że ten wybór będzie dla Ciebie optymalny na ten moment.

Z tych z podlinkowanego sklepu tylko Sensas Bolo Mare zasługuje na uwagę.