No i kij przyszedł. Uczucia mam mega mieszane, kij pomino wagi ok 200gr bardzo leci na ryj… nawet kołowrotek 370gr go nie wyważa. Zakładanie z kolei betoniarki >400gr do w sumie tak delikatnej wędki też nie bardzo ma sens… Generalnie nie podoba mi się rozkład masy kija, który jest gorszy nawet od mojej starej 7m bolonki TX2 Robinsona…. To bardzo specyficzna wędka do wąskich zastosowań. Osobiście uważam, że aktywne łowienie tym kijem na przepływankę będzie zwyczajnie męczące. Kij wraca do Drapieżnika no chyba, że ktoś ma na niego ochotę w cenie BF 1164 zł to oddam bo już dziś kijek stoi po 1553zł. Pozdrawiam.
Cytat: Gladki w 28.11.2023, 22:48No i kij przyszedł. Uczucia mam mega mieszane, kij pomino wagi ok 200gr bardzo leci na ryj… nawet kołowrotek 370gr go nie wyważa. Zakładanie z kolei betoniarki >400gr do w sumie tak delikatnej wędki też nie bardzo ma sens… Generalnie nie podoba mi się rozkład masy kija, który jest gorszy nawet od mojej starej 7m bolonki TX2 Robinsona…. To bardzo specyficzna wędka do wąskich zastosowań. Osobiście uważam, że aktywne łowienie tym kijem na przepływankę będzie zwyczajnie męczące. Kij wraca do Drapieżnika no chyba, że ktoś ma na niego ochotę w cenie BF 1164 zł to oddam bo już dziś kijek stoi po 1553zł. Pozdrawiam.A nie mówiłem
Co do Dreenan 17ft też nie mogłem się przekonać, ale z czasem ją polubiłem. Chyba to kwestia przyzwyczajenia. W sumie dopiero za 5 wypadem jakoś ją dopiero poczułem.
Bo wyważanie kołowrotkiem lekkiego kija to zajęcie jałowe 🤪Powodzenia w szukaniu dobrego pina , bo nie jest tu lekko. Sam choruję na JW Younga, ale trochę droga zabawka, a wiem, że pinem będę łowił góra kilka razy w roku.